Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

ѕрокуратурата с още разкрити€ за разбитите нелегални фабрики за цигари в ƒупница и страната


14 септември 2018 10:06   5642 прочитаƒействи€та на —пециализираната прокуратура са по разследване, прието по компетентност от ќкръжна прокуратура – ѕловдив, предвид събрани доказателства за престъплени€, извършени от организирана престъпна група.

Ќа 24.08.2018 г. ќкръжна прокуратура - ѕловдив привлече като обвин€еми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Ћицата б€ха установени в четири незаконно работещи фабрики на територи€та на страната – в гр. ƒупница, в гр. √орна ќр€ховица и в гр. “утракан. ќбщото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева.

»ззети б€ха всички машини и съоръжени€ от четирите фабрики за производство на крайни€ продукт – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. »ззети б€ха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукци€, ко€то е била открита в т€х, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол и други веществени доказателства. ”становено бе, че вс€ка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден.

 ъм насто€щи€ момент две от задържаните лица са с м€рка за неотклонение „задържане под стража“, а четири лица са с м€рка „домашен арест“.

¬ хода на разследването на ќкръжната прокуратура в ѕловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територи€та на страната се ръковод€т от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в ѕловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществ€ва от организирана престъпна група.

–ано тази сутрин —пециализираната прокуратура започна извършването на претърсвани€ и изземвани€ в офиси на дружества в гр. —офи€, стопанисващи заведени€та „¬езувий“ и „—ръбски ресторант Ѕест“, обиски на лица и разпити на свидетели на територи€та на гр. —офи€, с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група.

—. —то€нов

ќще за: прокуратура  фабрики  група ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.