Новините на югозападна България
Учените с революионно откритие! "Убиват" псориазиса с клетъчна терапия Бившият на Гала се къпе в милиони, а водещата издържа Стефан Ужасяващо! Лицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (СНИМКИ 18+)
   РегистрацияЗабравена парола

"Пробация" за мъж и жена от Кюстендил, излъгали в съда


11 октомври 2019 13:08   2104 прочита Районен съд - Кюстендил постанови две присъди с наказания - „пробация“, за двама кюстендилци, които се признаха за виновни за лъжесвидетелстване. Съдът одобри сключените споразумения между прокуратурата и защитата на подсъдимите.

Обвиняемият Димитър Т., на 42 години се призна за виновен в това, че на 01.10.2018 г. в съдебно заседание, пред РС- Кюстендил, като свидетел в административно- наказателно дело по жалба на санкциониран от Пътна полиция пиян шофьор, устно и съзнателно е потвърдил неистина – престъпление по чл. 290, ал. 1 от НК, поради което и при условията на чл. 55, ал.1, т. 2, б. „б“ от НК, във вр. чл. 42а, ал.2, т.1 и т.2 от НК обвиняемият ще изтърпи наказание- „пробация“, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни пробационни срещи с пробационен служител“ за срок от 6 месеца.

Подсъдимата Лилия Н., на 43 години се призна за виновна в това, че в периода от 24.04.2017 до 03.10.2017 г. в гр. Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление, като свидетел по Досъдебно производство и пред РС- Кюстендил, като свидетел по дело за притежание на оръжие и патрони без съответното разрешително, устно и съзнателно е потвърдила неистина – престъпление по чл. 290, ал. 1 от НК, поради което и при условията на чл. 55, ал.1, т. 2, б. „б“ от НК, обвиняемата ще изтърпи наказание- „пробация“ за срок от 7 месеца, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 7 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни пробационни срещи с пробационен служител“ за срок от 7 месеца.

Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Г. Георгиев

Още за: съд  прокуратура  подсъдими Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.