Отново жандарамерия в Сандански! Нов палеж! Изгоря самосвал на ул. "Спано поле"! Собственикът в затвор в Гърция!

17 юли 2019 11:35   2 коментара   26299 прочита


Сандански и тази сутрин осъмна под обсада. Полиция и жандармерия започнаха проверки на контингента, в операция "Респект" за втори път в последните няколко дни. Жандармеристите са в курортния град часове след като в Сандански бе направен поредния палеж, научи struma.com. Самосвал изгоря завчера през нощта на улица "Спано поле".

Камионът е бил паркиран между жилищни сгради и е застрашил имотите и хора, живеещи в съседство. Инцидентът станал малко след 03 часа завчера. Товарният автомобил е собственост на Георги Д., но управляван от брат му Иван. Часове преди колата да избухне в пламъци, той паркирал между сградите в съседство.. Часове по-късно камионът пламнал. При разпитите Иван, съобщил, че брат му Георги е в затвор в Гърция и той отговарял за камиона.. След стихията е изгоряла цялата предница на самосвала.

Завчера в Сандански пламна и друг товарен автомобил в село Поленица, там полицаите казаха, че се работи и по версията за техническа неизправност, чакат се експертизи. Палежите са именно в основата на честите акции на жандармения и полиция в курортния град.

Районът Петрич-Сандански е с най-много палежи в областта. Няма разкрити. Сандански водеше първенството, но напоследък палежи има и в другите градове на областта. Най-безопасният за престъпниците начин за предупреждение и отмъщение. Няма следи и това затруднява разкриването на престъплението. В Сандански горяха полицейски автомобили, къщи, вили, магазини. А преди 2 седмици изгоря гумаджийница на местен предприемач. Преди това горя автобаза в село Н. Делчево.

Магазин бе запален и унищожи множество апартаменти в кооперация в центъра на града и още множество подобни случаи. Няма разкрити или арестувани. В Петрич само за ден завчера бяха направени три палежа, заведение в село Марикостиново бе залято с бензин, но. подпалвачите не успяха да драснат клечката, в същия ден горяха два автомобила в града.

При всички пожари бе намерен умисъл. В Сандански се говори, че палежите са дело на санданско - петричка групировка, специализирала се в този вид престъпност. Факт е обаче, че Сандански се превърна и в мястото, където всяка седмица жандармерия и полиция ще респектират контингента с цел превенция. Има данни, че полицията е по следите на групата, ангажирана с палежите на територията на двата града.

П. Костадинов


Още за: проверки   жандармерия   палеж   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
17 Юли 2019 12:36 | 22
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПАЛЕЖ. СЛЕДВА С КОЯ РЪКА ГО НАПРАВИЛ ПАЛЕЖА. СЪЩЯ ЧОВЕК ПРЕД ВАС ПОЛИЦИЯТА САМ ДА СИ ДРАСНЕ КЛЕЧАТА НА КЪЩАТА ИЛИ ВОЗИЛОТО И ТАМ ДА СТОЙ ДА ГЛЕДА ДО ПЕПЕЛ. ДАЛИ ЩЕ ПОСЕГНЕ ДРУГ ПЪТ, АКО ИМА СПРАВИДЛИВОСТ. ВИЕ ДНЕС ГО ХВАНЕТЕ, УТРЕ ПРАВИ ДРУГ ПАЛЕЖ. КАТО СИ НАПРАВИ САМ ПАЛЕЖА НЯМА НИКОЙ ВИНОВЕН.


18 Юли 2019 15:35 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Акция респект разпали страстите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар