Осъдиха пияна шофьорка, стреляла с газов пистолет и заплашила с убийство в Кюстендил

22 януари 2020 17:11   7235 прочита


Районен съд– Кюстендил одобри споразумение, с което Елица Т./ на 40 г. от Кюстендил / се признава за виновна, като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред  и изразяващи явно неуважение към обществото – обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение на ул. „Ракла“ в Кюстендил, произвела изстрел пред заведението с газ -  сигнален пистолет – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК, за което обвиняемата ще изтърпи наказание- „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата се признава за виновна и в престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК., като на същата дата- 30.07.2019 г., се е заканила спрямо М. К. с престъпление против неговата личност -  с убийство с думи, изричайки „сега ще те застрелям“ и с действия -  произвела изстрел срещу него с газ- сигнален пистолет.

За това престъпление, обвиняемата ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

На основание чл. 23 от НК, съдът налага на обвиняемата най- тежкото между двете наказания, а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години.  

Съдът констатира, че престъплението, за което бе постигнато  и одобрено споразумение е извършено от подсъдимата Елица Т. е в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 08.08.2019 г.

Съдът определи, налага общо наказание за престъпленията по двете дела:„лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години и присъединява и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 7 месеца.   Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.      

М. Иванов


Още за: съд   арест   алкохол   Още от: Крими

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар