Оставиха в ареста петричанин, пребил с метална тръба гръцки гражданин

26 юни 2019 09:52   8 коментара   6521 прочита


Вчера, Окръжен съд- Благоевград разгледа молбата за преразглеждане на мярка „задържане под стража“ на Георги Д. от Петрич, бил с метален прът гръцкия гражданин Киприанос Ваиу. Състав, начало със съдия Атанас Маскръчки, изслуша прокурора и адвоката на задържания Георги Джевизов и след заседаване реши, че ще потвърди мярката „задържане под стража“. В залата присъстваха и близки на обвиняемия. След като бе даден ход на делото Прокурорът изложи своите доводи да се отхвърли молбата на Георги Д. , като заяви, че има и „реална опасност да бъде извършено друго престъпление“. От своя страна, адвокатът на подсъдимия пледира, че няма достатъчно събрани доказателства по случая.

По думите му, пострадалият е бил на тъмно място, нанесен му е удар с железен предмет, а при разпознаване, посочил Георги, което по думите на адвоката не доказва, че именно той е извършителят на деянието. „Лицето не е осъждано, няма висящи производства“, допълни адвокатът, като посочи, че подсъдимият има 2 деца, едно от които болно, както и той самият е болен и поиска по- лека мярка. Съдебният състав даде думата и на Георги Д. „Не съм човек, който посягам на другите. Ходя на църква.

Искам да бъда при семейството си. Не мога да издържам. Аз служа на Бога, хората от махалата знаят. Искам при децата си! Ще се явя, когато ме повикате. Аз помагам на хората. Нека Господ да реши“, задавен от сълзи проплака Георги. С думите си той предизвика сълзи и в очите на близките му, дошли да го подкрепят от Петрич. Съдът обаче потвърди неговата мярка, която е в следствие на извършено престъпление причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Припомняме, че случаят е от миналата седмица, когато гръцкият гражданин е бил пребит, след забележка на група младежи. Ударен е с метална тръба в следствие на което са му избити три предни зъба. Киприанос Ваиу чул шумотевица навън, потърси сметка на хулиганите и получил удар.

Съпругата му Виолета разказа пред Struma.com , че инцидентът е станал около полунощ в събота срещу неделя. „Откъм улицата в посока ромската ахала се движеше група от около 30 роми, въоръжени с камъни, пръчки, колове и метални тръби. Крещяха, псуваха и се чуваха падащи прозорци. Помислихме, че се бият помежду си. Отминаха нашия адрес, нещата утихнаха.

Тъй като шумът беше страшен, чухме и падащи стъкла, ние с мъжа ми слязохме да видим дали няма повреди по джипа ни. Беше излязъл и 70-годишният ни съсед по същата причина, човекът искал да види какво се случва. Аз се пробрах, защото имам 5-годишно дете, да не се стряска, а мъжът и съседът останаха навън. В това време към тях се приближили 4-има роми, единият носил метална тръба. Без всякакъв повод този с тръбата се обърнал към мъжа ми и му казал „Тебе ке те утепам, аз“ и секунди след това го ударил с тръбата през лицето, избил зъбите му от корен, инстиктивно мъжът ми предпазил главата си и само това го спасило от сигурна смърт, тъй като последвал друг удар отзад в тила. Намесил се възрастният съсед, човека също отнесъл удар и паднал на земята. Побойниците се разбягаха, а мъжът ми се появи на вратата на апартамента и падна в краката ми, в безсъзнание‘, разказа пред Struma.com съпругата на Ваиу- Виолета за въпросната нощ.

К. Тодоров


Още за: Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
26 Юни 2019 12:20 | Злобил
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Запомнете - ако не се вземат спешни мерки от циганите/главно от големите махали/ ще произтече нещо страшно за държавата ни.


26 Юни 2019 12:57 | 123
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Никакви мерки не се взимат! Даже вижте заглавието:"Петричанин пребил грък". Този циганин просто беше решил да пребие, който и да е българин и случайно попада на грък. Хората от квартала до циганската махала живеят под страх, но всички мълчат!


26 Юни 2019 15:20 | Божето
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Каков петричанин па е тоо индиец !!!


26 Юни 2019 22:05 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Аз ходя на църква. "... смях... дори незнае, че приятелите му са го издали веднага.


26 Юни 2019 22:55 | Анонимен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ей, Струма не спряхте да въртите фалшивата новина, че гърка е правил забележка на "група младежи". Циганите ли защитавате? Никаква забележка не е правил. Така си пострада човека. Видях всичко през терасата на блока.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката