Сузанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си На първи януари църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики Домашен мехлем разрушава шиповете
   РегистрацияЗабравена парола

Опасната "100 годишна война" в Сандански! Саботана срещу Фараоните и Ейпъла! Сабя и стрелба в преразпределението на "забранения" пазар и сферите на влияние в ъндърграунда


12 април 2018 09:10  19 коментара   36222 прочитаПреразпределение на пазара за търговия с наркотици, контрабандни цигари и дългогодишни ежби в подземния свят, са в основата на страховит сблъсък в центъра на Сандански, при който посред бял ден вчера, Илко с прякор Фараона, стреля почти от упор по ъндърграунд боса Димитър Саботанов - Саботана. За щастие в тази дръзка стрелба нямаше жертви и пострадали..

Единствено дупките от куршумите, останали по джипа на Саботана, свидетелстват за развихрилата се улична война - нагла и брутална, дръзка и опасна! Няколкото изстрела, минали на сантиметри от мишената Димитър Саботанов, бяха чути от десетки хора, разхождащи се по улиците на града и се превърнаха в основната тема на градската мълва в Сандански в навечерието на празника му.

Стрелецът Ильо Фараона избяга, а 2 часа по-късно се появи в полицията, с адвокат и брат си - другият Фараон. В полицейското управление бе и мишената Саботана. Полицията работеше с всички задържани, които имаха разнопосочни версии за случилото. Според Саботана, той е невинен. Според Фараона, Саботана го предизвикал като извадил сабя, с която го заплашил да му отреже главата. Това го предизвикало да извади оръжието - пистолет. Не искал да убива, а да се защитава от острия "меч" на Саботана.

Затова стрелял напосоки.

Страховит екшън като на филм. Разиграл се на метри от сградата на общината в курортния град, на входния булевард "Свобода", пред очите на майка с дете и пешеходци, останали парализирани от видяното. Експлозия от убийствена страст, характерна за първите години на демокрацията и мутризацията у нас.

Сандански явно, все още е люпилня на на мутри, които се бият, ръгат с ножове, като примати. И това се случва десетилетия след настъпването на демократичните промени у нас и дни, след поредното тежко престъпление, при което умишлено бе опожарен магазин, подпалил и кооперация с невинни обитатели в нея.

Подпалвачите - отмъстители, посегнали на собствеността на бизнесмен, оставиха 40 семейства на улицата без дом, без покъщнина и превърнаха една нова сграда в свидетел на жестоко престъпление седмица преди Великден. Само за няколко дни, градът се превърна в престъпна дестинация, в люлка на мутрите, които са се разпищолили безнаказано, раздавайки улично правосъдие. Всички в Сандански знаят и коментират враждата между едни от основните играчи в подземния свят на курортния град -

Саботана от една страна и братята Фараони от друга.

Фараоните работили "за" и били част от групата на така наречения Крум Ейпъла, Саботана пък, свързват с Емил Първанов - Ембака. Градските легенди разказват абсурдни случки от войната между групировките, която се вихри от години. Всички коментират кой и как гравитира около тези организирани престъпни групи /ОПГ /, разхождащи се на свобода. Приписват им се страховити престъпления. Д. Саботанов - Саботана едва оцеля в една от поредните кървави битки между групите, в местна дискотека, при която един от братята Фараони го наръга на няколко места с нож.

След касапницата последва ответен удар и хората на Саботана, пребили зверски човек от групата на Фараоните. И всичко това се разиграва в последните месеци. Отношенията между групировките са ясни на полицията. Делят си пазарите за забранени стоки и субстанции.. Трябва да признаем, че няма нито една проява на двете ОПГ-та, която полицията да не е разкрила. Имаше задържани лица в почти всички случаи на побоища, наръгвания с ножове, битки, завършващи с ранени. Имаше арестувани в рамките на полицейските правомощия и освободени, когато стигнат до съда. След серия нападения и престъпления, всички участници в подобни сблъсъци на улицата, са на свобода.

И това вече бие на очи. Какво се случва в Сандански?! Не са ли несправедливи жителите на града към органите на реда, към полицейските служители, обвинявани ежедневно за случващото се по улиците. И вчера за кратко престъплението бе разкрито, а участниците в екшъна бяха задържани. в полицията, разпитвани пред съдия. Саботана бе арестуван незабавно, а Фараона 2 часа по-късно.

Фараони, пирамиди, ейпъли и разни други кримки с екзотични прякори дерибействат с години под носа на правораздавателните институции и полицията.

Въпросът е: Кой е виновен за силно изразеното чувство за безнаказаност на героите от екшъна вчера и онези, отговорни за серията палежи и улични престъпления в града?!

Кой ще спре разпищолилите се мутри?!

Няма ли закони в тази държава, за Бога?! Докога полицаите ще се гърчат под натиска на гнева на обществото, понасяйки критики и обвинения, че не си вършат работата.? А други, облечени в абсолютната власт да раздават правосъдие, ще остават в сянката на тогите си, четейки закона като Дявола Евангелието. До кога престъпниците ще се разхождат свободно, присмивайки се на полиция, съд и прокуратура?!

Трябва ли да има реки от кръв, за да влязат трайно в затвора ножари, стрелци, наркодилъри, убийци, терористи, подпалвачи, биячи...?! Докога ще ставаме свидетели на случаи като този, който разтърси Сандански! Посред бял ден. В час пик.. Ами, ако куршум бе застигнал майката с детето наблизо, ако беше пострадал някой случаен човек, нечие дете, ваш близък.... Тогава какво...?! Стига сте ни принуждавали да се молим на Бог да ни пази, отговорни господа! Не си затваряйте очите за случващото се в Сандански, превърнал се в. център на палежите и уличната престъпност в Пиринско.!

Озаптете си мутрите....!

Защото, ако днес се стрелят и колят помежду си, то утре ще насочат дулото и срещу вас, срещу някой от нас.... Без страх от закона, без страх от възмездие и без респект пред сляпата Темида!

Петя Петрова

Още за: пазар  търговия  наркотици Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


19 коментара

12 април 2018 09:44 | пушач
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Гуд морнинг мутриланд!


12 април 2018 09:56 | ЮЮ
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

ПЪРВО - В САНДАНСКИ НЯМА ПОЛИЦИЯ, Ч.... ДЖИ РАБТИЩИ ДЪРЖАВНА РАБОТА И ЧАСТНА И ВТОРО-ТИЯ СПОМЕНТИТЕ АКО БЯХА НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ДО СЕГА ДА СА ....МИНЬОРИ


12 април 2018 10:33 | 777
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Какво означава 4И вчера за кратко престъплението бе разкрито, " ТО СЕ ЗНАЕШЕ КАКВО Е и кои са участниците, какво точно са разкрили не ми става ясно!!!?


12 април 2018 10:57 | Дончо
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

При БАЙ ТОШО тези деградирали отпадъци щяха да бъдат храна на прасетата в Белене. Вземете се в ръце уважаеми съдии, утре да не стрелят по вас!!!


12 април 2018 11:02 | Sandanski
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Няма полиция в този умрял град !!!


12 април 2018 13:16 | Тони
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Няма полиция понеже искахте този вид демокрация вие си я избрахте и за това сега ще си берете плодовете няма на кой да се сърдим и какво да направят полицаите като им палят после колите те от кой получиха подкрепа за да продължат да работят


12 април 2018 13:52 | Мария
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Саботана си го търси сам на всички скача осакати доста хора. Като не му изнася нещо вади сабя и вожове...


12 април 2018 14:15 | Do toni....
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Палят им колите защото не работят ако си варшат работата няма да има кои да пали а ако не им се работи да си седят в кащи но и парите са им сладички


12 април 2018 14:34 | До горния
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Виждам че си далеч от реалността в мвр ходи да пишеш и спориш за други неща


12 април 2018 14:46 | Прицел
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Действителността : работиш много - имаш проблеми Не работиш - нямаш проблеми


12 април 2018 14:57 | Do toni....
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Да си пускат мобичките и в кащи като немогат да се справят с шепа хора в това село !!!


12 април 2018 15:01 | Do gorniq
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Много добре знаят от каде са палежите но е по добре да си малчат и да си взимат заплата


12 април 2018 17:32 | Сандански
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Съботана прави всичи палежи а всички си мислят че Чипонката ги прави цялото мвр е пълен смях


12 април 2018 17:40 | Джагата
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

На хората живота е по интересен, затова обсъждате другите. Докато вашия жалък и безмислен живот продължава да пропада. Това кой с какво се занимава не е на комшията работа.


12 април 2018 18:20 | Еми
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Ембака дава по 20 лв на саботана да прави бели по града. Полицаите са палячовци. По-добре да закрият районното


12 април 2018 18:24 | Ненчо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Мутри прости, докога ще дерибействате, незабавно в затвора всички гадове като тези селяндури, като си се качил на джип отвисоко по добре се вижда, когато наближава врага, говеда безмозъчни.


13 април 2018 17:10 | Перничанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо им вдигате акциите на тея умрели кучета, та чак цели статии пишете за тях?
Дайте ми по 1000лв на човек и утре един селяк няма да е останал в града от тея измислени герои!
Те и някои куки от града ви по толко взимат да се правят на невидими!


13 април 2018 19:20 | Супермен
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Прави впечатление, че в Сандански има "будна гражданска съвест" . Знаят се извършителите и поръчителите на престъпления, знае се кой какво може и кой какво прави или не прави в местното полицейско управление, кой колко и за какво взима... Абе като сте такива разбирачи, що не вземете да идете и да споделите информациите си с началника на РУ в града, примерно, или с директора на ОДМВР Благоевград. Имат си приемно време хората... отивате и подавате сигнал. Така поне ще знаете, че каквото е зависело от вас сте го направили. Ако не можеш да помогнеш, поне не пречи ...


18 април 2018 11:48 | VooDoo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора полицията работи проблема е следващата инстанция там които има пари е невинен винаги. За милиони нема закони това е положението. В България нема организация има само Организирана Престъпност :)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.