Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае
   –егистрац舫абравена парола

ќпасната "100 годишна война" в —андански! —аботана срещу ‘араоните и ≈йпъла! —аб€ и стрелба в преразпределението на "забранени€" пазар и сферите на вли€ние в ъндърграунда


12 април 2018 09:10  19 коментара   35529 прочитаѕреразпределение на пазара за търгови€ с наркотици, контрабандни цигари и дългогодишни ежби в подземни€ св€т, са в основата на страховит сблъсък в центъра на —андански, при който посред б€л ден вчера, »лко с пр€кор ‘араона, стрел€ почти от упор по ъндърграунд боса ƒимитър —аботанов - —аботана. «а щастие в тази дръзка стрелба н€маше жертви и пострадали..

≈динствено дупките от куршумите, останали по джипа на —аботана, свидетелстват за развихрилата се улична война - нагла и брутална, дръзка и опасна! Ќ€колкото изстрела, минали на сантиметри от мишената ƒимитър —аботанов, б€ха чути от десетки хора, разхождащи се по улиците на града и се превърнаха в основната тема на градската мълва в —андански в навечерието на празника му.

—трелецът »льо ‘араона изб€га, а 2 часа по-късно се по€ви в полици€та, с адвокат и брат си - други€т ‘араон. ¬ полицейското управление бе и мишената —аботана. ѕолици€та работеше с всички задържани, които имаха разнопосочни версии за случилото. —поред —аботана, той е невинен. —поред ‘араона, —аботана го предизвикал като извадил саб€, с ко€то го заплашил да му отреже главата. “ова го предизвикало да извади оръжието - пистолет. Ќе искал да убива, а да се защитава от остри€ "меч" на —аботана.

«атова стрел€л напосоки.

—траховит екшън като на филм. –азиграл се на метри от сградата на общината в курортни€ град, на входни€ булевард "—вобода", пред очите на майка с дете и пешеходци, останали парализирани от вид€ното. ≈ксплози€ от убийствена страст, характерна за първите години на демокраци€та и мутризаци€та у нас.

—андански €вно, все още е люпилн€ на на мутри, които се би€т, ръгат с ножове, като примати. » това се случва десетилети€ след настъпването на демократичните промени у нас и дни, след поредното тежко престъпление, при което умишлено бе опожарен магазин, подпалил и коопераци€ с невинни обитатели в не€.

ѕодпалвачите - отмъстители, посегнали на собствеността на бизнесмен, оставиха 40 семейства на улицата без дом, без покъщнина и превърнаха една нова сграда в свидетел на жестоко престъпление седмица преди ¬еликден. —амо за н€колко дни, градът се превърна в престъпна дестинаци€, в люлка на мутрите, които са се разпищолили безнаказано, раздавайки улично правосъдие. ¬сички в —андански зна€т и коментират враждата между едни от основните играчи в подземни€ св€т на курортни€ град -

—аботана от една страна и брат€та ‘араони от друга.

‘араоните работили "за" и били част от групата на така наречени€  рум ≈йпъла, —аботана пък, свързват с ≈мил ѕърванов - ≈мбака. √радските легенди разказват абсурдни случки от войната между групировките, ко€то се вихри от години. ¬сички коментират кой и как гравитира около тези организирани престъпни групи /ќѕ√ /, разхождащи се на свобода. ѕриписват им се страховити престъплени€. ƒ. —аботанов - —аботана едва оцел€ в една от поредните кървави битки между групите, в местна дискотека, при ко€то един от брат€та ‘араони го наръга на н€колко места с нож.

—лед касапницата последва ответен удар и хората на —аботана, пребили зверски човек от групата на ‘араоните. » всичко това се разиграва в последните месеци. ќтношени€та между групировките са €сни на полици€та. ƒел€т си пазарите за забранени стоки и субстанции.. “р€бва да признаем, че н€ма нито една про€ва на двете ќѕ√-та, ко€то полици€та да не е разкрила. »маше задържани лица в почти всички случаи на побоища, наръгвани€ с ножове, битки, завършващи с ранени. »маше арестувани в рамките на полицейските правомощи€ и освободени, когато стигнат до съда. —лед сери€ нападени€ и престъплени€, всички участници в подобни сблъсъци на улицата, са на свобода.

» това вече бие на очи.  акво се случва в —андански?! Ќе са ли несправедливи жителите на града към органите на реда, към полицейските служители, обвин€вани ежедневно за случващото се по улиците. » вчера за кратко престъплението бе разкрито, а участниците в екшъна б€ха задържани. в полици€та, разпитвани пред съди€. —аботана бе арестуван незабавно, а ‘араона 2 часа по-късно.

‘араони, пирамиди, ейпъли и разни други кримки с екзотични пр€кори дерибействат с години под носа на правораздавателните институции и полици€та.

¬ъпросът е:  ой е виновен за силно изразеното чувство за безнаказаност на героите от екшъна вчера и онези, отговорни за сери€та палежи и улични престъплени€ в града?!

 ой ще спре разпищолилите се мутри?!

Ќ€ма ли закони в тази държава, за Ѕога?! ƒокога полицаите ще се гърчат под натиска на гнева на обществото, понас€йки критики и обвинени€, че не си вършат работата.? ј други, облечени в абсолютната власт да раздават правосъдие, ще остават в с€нката на тогите си, четейки закона като ƒ€вола ≈вангелието. ƒо кога престъпниците ще се разхождат свободно, присмивайки се на полици€, съд и прокуратура?!

“р€бва ли да има реки от кръв, за да вл€зат трайно в затвора ножари, стрелци, наркодилъри, убийци, терористи, подпалвачи, би€чи...?! ƒокога ще ставаме свидетели на случаи като този, който разтърси —андански! ѕосред б€л ден. ¬ час пик.. јми, ако куршум бе застигнал майката с детето наблизо, ако беше пострадал н€кой случаен човек, нечие дете, ваш близък.... “огава какво...?! —тига сте ни принуждавали да се молим на Ѕог да ни пази, отговорни господа! Ќе си затвар€йте очите за случващото се в —андански, превърнал се в. център на палежите и уличната престъпност в ѕиринско.!

ќзаптете си мутрите....!

«ащото, ако днес се стрел€т и кол€т помежду си, то утре ще насочат дулото и срещу вас, срещу н€кой от нас.... Ѕез страх от закона, без страх от възмездие и без респект пред сл€пата “емида!

ѕет€ ѕетрова

ќще за: пазар  търгови€  наркотици ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


19 коментара

12 април 2018 09:44 | пушач
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

√уд морнинг мутриланд!


12 април 2018 09:56 | ёё
ќценка:
14
 (
22
 гласа)

ѕЏ–¬ќ - ¬ —јЌƒјЌ— » Ќяћј ѕќЋ»÷»я, „.... ƒ∆» –јЅ“»ў» ƒЏ–∆ј¬Ќј –јЅќ“ј » „ј—“Ќј » ¬“ќ–ќ-“»я —ѕќћ≈Ќ“»“≈ ј ќ Ѕя’ј Ќя Џƒ≈ ƒ–”√јƒ≈ ƒќ —≈√ј ƒј —ј ....ћ»Ќ№ќ–»


12 април 2018 10:33 | 777
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

 акво означава 4» вчера за кратко престъплението бе разкрито, " “ќ —≈ «Ќј≈Ў≈  ј ¬ќ ≈ и кои са участниците, какво точно са разкрили не ми става €сно!!!?


12 април 2018 10:57 | ƒончо
ќценка:
12
 (
16
 гласа)

ѕри Ѕј… “ќЎќ тези деградирали отпадъци щ€ха да бъдат храна на прасетата в Ѕелене. ¬земете се в ръце уважаеми съдии, утре да не стрел€т по вас!!!


12 април 2018 11:02 | Sandanski
ќценка:
14
 (
18
 гласа)

Ќ€ма полици€ в този умр€л град !!!


12 април 2018 13:16 | “они
ќценка:
3
 (
13
 гласа)

Ќ€ма полици€ понеже искахте този вид демокраци€ вие си € избрахте и за това сега ще си берете плодовете н€ма на кой да се сърдим и какво да направ€т полицаите като им пал€т после колите те от кой получиха подкрепа за да продължат да работ€т


12 април 2018 13:52 | ћари€
ќценка:
7
 (
9
 гласа)

—аботана си го търси сам на всички скача осакати доста хора.  ато не му изнас€ нещо вади саб€ и вожове...


12 април 2018 14:15 | Do toni....
ќценка:
7
 (
11
 гласа)

ѕал€т им колите защото не работ€т ако си варшат работата н€ма да има кои да пали а ако не им се работи да си сед€т в кащи но и парите са им сладички


12 април 2018 14:34 | ƒо горни€
ќценка:
-5
 (
7
 гласа)

¬иждам че си далеч от реалността в мвр ходи да пишеш и спориш за други неща


12 април 2018 14:46 | ѕрицел
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

ƒействителността : работиш много - имаш проблеми Ќе работиш - н€маш проблеми


12 април 2018 14:57 | Do toni....
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

ƒа си пускат мобичките и в кащи като немогат да се справ€т с шепа хора в това село !!!


12 април 2018 15:01 | Do gorniq
ќценка:
8
 (
10
 гласа)

ћного добре зна€т от каде са палежите но е по добре да си малчат и да си взимат заплата


12 април 2018 17:32 | —андански
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

—ъботана прави всичи палежи а всички си мисл€т че „ипонката ги прави ц€лото мвр е пълен см€х


12 април 2018 17:40 | ƒжагата
ќценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ќа хората живота е по интересен, затова обсъждате другите. ƒокато ваши€ жалък и безмислен живот продължава да пропада. “ова кой с какво се занимава не е на комши€та работа.


12 април 2018 18:20 | ≈ми
ќценка:
8
 (
12
 гласа)

≈мбака дава по 20 лв на саботана да прави бели по града. ѕолицаите са пал€човци. ѕо-добре да закри€т районното


12 април 2018 18:24 | Ќенчо
ќценка:
7
 (
9
 гласа)

ћутри прости, докога ще дерибействате, незабавно в затвора всички гадове като тези сел€ндури, като си се качил на джип отвисоко по добре се вижда, когато наближава врага, говеда безмозъчни.


13 април 2018 17:10 | ѕерничанин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

«ащо им вдигате акциите на те€ умрели кучета, та чак цели статии пишете за т€х?
ƒайте ми по 1000лв на човек и утре един сел€к н€ма да е останал в града от те€ измислени герои!
“е и н€кои куки от града ви по толко взимат да се прав€т на невидими!


13 април 2018 19:20 | —упермен
ќценка:
0
 (
4
 гласа)

ѕрави впечатление, че в —андански има "будна гражданска съвест" . «на€т се извършителите и поръчителите на престъплени€, знае се кой какво може и кой какво прави или не прави в местното полицейско управление, кой колко и за какво взима... јбе като сте такива разбирачи, що не вземете да идете и да споделите информациите си с началника на –” в града, примерно, или с директора на ќƒћ¬– Ѕлагоевград. »мат си приемно време хората... отивате и подавате сигнал. “ака поне ще знаете, че каквото е зависело от вас сте го направили. јко не можеш да помогнеш, поне не пречи ...


18 април 2018 11:48 | VooDoo
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

’ора полици€та работи проблема е следващата инстанци€ там които има пари е невинен винаги. «а милиони нема закони това е положението. ¬ Ѕългари€ нема организаци€ има само ќрганизирана ѕрестъпност :)
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.