Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

Ќевиждан правен прецедент.  азусът СТ–оженски манастирТТ се заплита. —ъдът в ѕловдив ще гледа м€рката срещу адвокат —тефан ћатеев от —андански


22 септември 2018 10:32  2 коментара   22551 прочита¬ърховни€т касационен съд на свое заседание снощи реши да прехвърли делото за м€рка за неотклонение срещу адвоката от —андански —тефан ћатеев, участник в групата, нападнала –оженски€ манастир преди дни, на ѕловдивски€ районен съд.

ƒо този спешен акт се стигна след като съдиите в —андански сътвориха истински правен прецедент и всички вкупом се отказаха да гледат делото, с мотив, че има веро€тност да бъдат обвинени в пристрастие, тъй като адвокат ћатеев е част от юридическата гилди€ в града и всички го познават.

ћ€рката на четиримата задържани, сред които са адвокат ћатеев двама младежи на 16 и 17 години от село яворница и 30-годишни€т Ѕейнур »сим, тр€бваше да бъде гледана вчера от районен съд —андански. —лед като съдиите се отказаха бе сезиран  асационни€ съд. ѕрипомн€ме, че според мълвата в —андански адвокат ћатеев е организирал нападението. ѕри обиск в дома му б€ха намерени преправен газов пистолет, както и маска, вещи, дали основание за ареста му.

—поред прокуратурата групата нападнала манастира, завързали попа и прокопали дупка в стената. ќт прокуратурата вчера об€сниха, че че на този етап се знае, че крадците са търсили съкровище според легенда - част от откупа, получен от яне —андански и ’ристо „ернопеев по аферата "ћис —тоун".

¬сички са обвинени в грабеж при който е откраднат мобилен телефон на свещеника, както и в кражба на камери от манастира. –азследването продължава, предсто€т още обиски по домовете и автомобилите на задържаните.

ѕ. ѕетрова

ќще за: съд  заседание  м€рка ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

22 септември 2018 16:25 | јлф
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

ƒобре че камерите са ги снимали.
јко чакаме щурците от —андански да ги хванат....


24 септември 2018 15:20 | Mircha
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ј не “ака, ўурков не фаща, той само зима. ‘ана го ѕаскалев и петричкио —водник.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.