Ќовините на югозападна Ѕългари€
”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+) «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

 юстендил - скривалище за опасни престъпници! — европейски заповеди за арест в √ърци€, „ехи€ и ћакедони€ екстрадират трима издирвани от »нтерпол


30 август 2018 09:15   3315 прочита¬ ќкръжна прокуратура –  юстендил е постъпила ≈вропейска заповед за арест, издадена от апелативен прокурор при прокуратура в гр. јтина, спр€мо български гражданин, с двойно гражданство, срещу когото се води наказателно производство за четири престъплени€. “ой е обвинен за участие в престъпна група, измама, фалшифициране с употреба на документи, извършено в съучастие като продължавано престъпление и сдобиване и обработка на лични документи, с цел получаване на лична облага. ѕо Ќаказателни€ кодекс на √ърци€ за тези престъплени€ се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до десет години.

Ќа основание съдебно решение на ќкръжен съд –  юстендил е допуснато незабавно предаване на лицето на гръцките власти.

ќсвен този случай с международно-правна специфика, по искане на ќкръжна прокуратура –  юстендил е допуснато изпълнение на ≈вропейска заповед за арест, издадена от √радски€ съд в гр. ѕрага спр€мо македонски гражданин, задържан на √ ѕѕ – √юешево на излизане от Ѕългари€. “ой е бил осъден за две престъплени€ по Ќаказателни€ кодекс на „ехи€, квалифицирани като особено тежки престъплени€ - намал€ване на данъчни приходи, такси и други задължителни налози и нарушаване на правата спр€мо защитена марка и други обозначени€. ќсъдени€т за тези де€ни€ чужденец следва да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години и шест месеца. ѕостановено е предаването му властите в „ехи€.

¬ ќкръжна прокуратура –  юстендил са постъпили материали от ¬ърховна касационна прокуратура и √ранично полицейско управление – √юешево, касаещи албански гражданин, издирван във връзка с вл€зла в сила присъда на ќсновен съд – гр. “етово за въоръжен грабеж. Ќаказанието, което той следва да изтърпи, е петнадесет години лишаване от свобода. —ъдебните власти на ћакедони€, чрез »нтерпол-—копие, са поискали временното задържане на осъдени€.

ѕонасто€щем той е с м€рка за неотклонение „задържане под стража“, до провеждане на производството по екстрадици€та.

ѕ. ѕопов

ќще за: прокуратура  престъплени€  съд ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.