Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол
   –егистрац舫абравена парола

»зправ€т благоевградчанка пред съда, подала неверни данни, за да получи европари


15 февруари 2019 09:42   5737 прочитаќкръжна прокуратура – Ѕлагоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу ѕ.  . за предостав€не на неверни сведени€ с цел получаване на финансиране от фондове на ≈—.

Ќа 05.09.2012 г., пред отдел „ѕрилагане на схеми и мерки за подпомагане“ при ƒържавен фонд „«емеделие“ в ќбластна дирекци€ в гр. Ѕлагоевград, обвин€емата  . представила за€вление за подпомагане с приложен бизнес план на ÷. ј. – кандидат бенефициент по м€рка 112 „—ъздаване на стопанства на млади фермери“. ƒокументите били подадени на основание Ќаредба за услови€та и реда за предостав€не на безвъзмездна финансова помощ по ѕрограмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

¬ т€х било декларирано, че ѕ.  . обработва имот – нива в местността „–осевица“, с обща площ от 3 декара, в това число градински краставици и угар. ¬ действителност обаче тези сведени€ били неверни, тъй като обвин€емата не обработвала този имот и за€вените култури не били налични.

Ќа основание подадените документи, съдържащи посочените сведени€, ѕ.  . на 28. 11. 2012 г. получила първоначално плащане по м€рка 112 в размер на 24 446 лева. “ези средства били съфинансирани от ≈вропейски€ земеделски€ фонд за развитие на селските райони и от национални€ бюджет на –епублика Ѕългари€.

ѕредстои наказателното производство за неправомерно получените от обвин€емата  . средства да продължи в съда.

 . ѕетров

ќще за: прокуратура  съд  фондове ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.