Новините на югозападна България
Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал! Завръщането! Женствени обувки с котешки ток хит на 2018  Домашен мехлем разрушава шиповете
   РегистрацияЗабравена парола

Глобиха радомирка, държала 4 грама дрога в чантата си, и още...


11 Януари 2019 13:35   5646 прочитаСъдът е признал за виновна Д.В., обвинена от Районна прокуратура – Радомир за държане на наркотично вещество без необходимо разрешение, предвидено в закона.

На 18.08.2017 г., в метална кутийка, поставена в чантата й, подсъдимата, държала бежово вещество, на прах и бучки, с тегло 4,17 грама. След изземването им, извършеното експертно изследване е установило, че то представлява смес от амфетамин и кофеин, на стойност 125,10 лева.

Съдът е освободил подсъдимата Д.В. от наказателна отговорност, като й наложил административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева.

Извършители на документна измама предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Перник

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Л. за извършено престъпление по чл. 212, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и срещу И.К., в качеството му на кмет, за престъпление по чл. 311 ал. 1 от НК.

Обвиняемата Н.Л., в периода от 30.08.2017 г. до 07.09.2017 г., в гр. София и в гр. Перник получила без правно основание различни парични суми в общ размер 1 195 лева. За целта жената използвала неистински документ – п ълномощно от Т.И. В текста му било посочено, че Н.Л. е упълномощена да внася и тегли парични средства от сметката му в Банка ДСК АД.

Въпросният документ бил заверен от кмета на кметство с. Люти брод, община Мездра – И.К. В качеството му на длъжностно лице, в кръга на службата му, той съставил официален документ – нотариална заверка на подпис под пълномощното, в който удостоверил невярно обстоятелство. В действителност обаче подписът срещу „упълномощител“ в документа не бил положен от Т.И.

Предстои наказателното производство срещу двамата обвиняеми да продължи в съда.

С. Стоянов

Още за: съд  глоба  дрога Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.