Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

ƒве нелегални фабрики за цигари в ƒупница, разкриха антимафиоти


25 август 2018 15:32  1 коментар   7406 прочитаƒве напълно засекретени цигарени фабрики в ƒупница, една в “утракан и една в √орна ќр€ховица и резачка на тютюн в  алугерово са работили две години в услови€ като от шпионски филм.

ѕодробностите съобщи на брифинг в ѕловдив окръжни€т прокурор –умен ѕопов, предаде кореспондентът на Ѕ√Ќ≈— в града. » четирите фабрики са били оборудвани с най-модерна производствена и транспортна техника.

ѕечатницата, ко€то е осигур€вала картон за кутиите, е във ¬арна. —обственикът ѝ е задържан. «адържани са и двама души в ѕловдив, проследени заради очебийното охолство, в което живе€т, без да могат да докажат трудова дейност. ќказва се, че те са ръководели производството и са набирали работници. ѕо време на работа са задържани 23-ма работници, четирима от т€х са пуснати под гаранци€.

‘абриките са се намирали на различни места – старо военно поделение, производствени цехове на закрити фабрики. »ли са н€мали изобщо прозорци, или прозорците им са били изц€ло затъмнени. ѕространството наоколо до 250 м е било прослед€вано със сензори за движение и видеокамери.

¬ътре във фабриките са открити и спални помещени€ за работниците, столова и фитнес.

–аботната ръка е набирана сред хора, останали без работа при закриване на тютюневи фабрики. ƒо работното им м€сто те са били извозвани с три превозни средства със затъмнени прозорци – така, че никой да не знае къде точно отива. ¬секи от т€х е работил по 15 дни вътре във фабриката, без да излиза и без да има право на връзка със семейството си.

«а този си труд обикновените работници са получавали по 1500 лв. заплата.

÷игарите, които са заварени в момента на акци€та, са от познати марки. «адържан е един натоварен с цигари “»–.  оличествата са били пласирани у нас и в чужбина, а качеството на цигарите е много близко до оригиналните.

ќкръжни€т прокурор –умен ѕопов за€ви, че законът е доста несъвършен по отношение на този вид дейност. Ќа практика могат да бъдат обвинени само хора, които в момента на акци€та са заварени да произвеждат или транспортират цигари без бандерол. Ќаправената инвестици€ е много гол€ма – само в една от фабриките е над 3,5 млн. лв.

—ледствените действи€ продължават, работи се по събиране на доказателство за обвинение за престъпна група.

 ќще от:  рими
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

26 август 2018 07:04 |
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

Ѕраво пичове, работете със още по гол€ма сила, след като разни дупеливци затвориха сумати фабрики. ÷€ли семейства останаха без хл€б .≈дна ц€ла промишленост затриха. Ќа то€ беден народ какво му остава - свеки търси евтиното
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.