Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!
   –егистрац舫абравена парола

јрестуваните за нелегални цигарени фабрики в ƒупница, “утракан и √орна ќр€ховица остават в ареста


28 август 2018 11:58   7046 прочита¬сичките 19 души, които б€ха задържани след разкриването на петте нелегални фабрики за цигари в ƒупница, “утракан и √орна ќр€ховица, остават в ареста. “ова реши късно снощи, след продължило над 5 часа заседание, –айонни€т съд в ѕловдив, предаде ЅЌ“. ƒо момента по делото са събрани 9 тома доказателства.

—лед спецакци€та в нощта на 23-и август общо 23 лица б€ха привлечени като обвин€еми, като 4 от т€х все още се издирват. “е са работили в продължение на две години в две напълно засекретени цигарени фабрики в ƒупница, една в “утракан, една в √орна ќр€ховица и резачка на тютюн в  алугерово. Ќа м€сто в цеховете б€ха иззети над 42 тона тютюн за близо 7 млн. лв.

ѕетте нелегални фабрики са били оборудвани с най-модерна техника и базирани в изоставени цехове или военни поделени€. “е са произвеждали общо по 500 000 кутии цигари дневно.

ѕовечето от доведените в съдебната зала 19 души са били работници и шофьори. —ред т€х са четири жени, две от които майка и дъщер€, както и двама от собствениците на нелегалните фабрики. ¬сички обвин€еми ще отговар€т за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол, като най-веро€тно ще се стигне до привличане към наказателна отговорност за организирана престъпна група, коментираха от прокуратурата. ѕо закон престъплението им може да бъде наказано със затвор до 8 години.

ѕредстав€йки по-рано обвинението, окръжни€т прокурор на ѕловдив –умен ѕопов за€ви, че задържаните работници са хора с опит в тютюнопроизводството, останали без работа при закриване на тютюневи фабрики. “е са били превозвани в коли със затъмнени стъкла, за да не зна€т къде отиват. –аботили са на смени по 15 дни месечно в услови€та на пълна секретност - прозорци или са липсвали, или са били затъмнени. Ќ€мали са право на връзка със семейството си, в нелегалните фабрики са живели без право да излизат. «а целта е имало спални помещени€, столова, фитнес. «а работата си са получавали по 1500 лв. месечно.

ƒо разкриването на схемата се стигна след разследване за пране на пари от двама пловдивчани, чиито доходи не съответстват на приходите им. » двамата остават в ареста. –ешението на районни€ съд в ѕловдив не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок.

».  алинков

ќще за: арест  фабрики  заседание ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.