Новините на югозападна България
Уникален скандал в чалгата! Емилия за Коко Динев: Някакъв мухльо ме предал!  На първи януари църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики
   РегистрацияЗабравена парола

Ангел Христов-Геле засечен на маса със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков


17 март 2010 00:20  21 коментара   52231 прочита

Кадрите на BNews, макар и с лошо качество, са уловили Ангел Христов, русата му приятелка
Кадрите на BNews, макар и с лошо качество, са уловили Ангел Христов, русата му приятелка


Кадрите на BNews, макар и с лошо качество, са уловили Ангел Христов, русата му приятелка

Премиерът Б. Борисов: ВСС да се събере спешно по повод скандалната среща в ресторант на столичния кв. “Лозенец”


Известният като един от т. нар. братя Галеви Ангел Христов-Геле бе забелязан да гуляе не с кой да е, а  с... върховен съдия, сигнализираха за BNews очевидци на вечерната среща между подсъдим и магистрат в ресторант в столичния квартал "Лозенец”. Сътрапезник на Ангел Христов-Геле бил съдията от Върховния административен съд Панайот Генков. В понеделник вечер двамата са прекарали няколко часа в ресторанта в "Лозенец” в компанията и на две дами. Христов и Генков изобщо нямали притеснения, че подсъдим и магистрат на една маса е най-малкото смущаваща гледка, съобщи вчера популярният сайт, който се ръководи от бившия водещ на bTV Николай Бареков. Ето какво още съобщава сайтът за срещата:

Към 22,00 ч екип на BNews пристигна на мястото на скандалната среща между съдия и брат Галев.

На масата беше останал само Ангел Христов и непознатата дама. Малко след полунощ двамата си тръгнаха, а екипът ни опита да научи от подсъдимия дупнишки бизнесмен от какво е продиктувана срещата му със съдията и разчита ли на някаква помощ от него. Както е известно, Ангел Христов и Пламен Галев са подсъдими по обвинение за организирана престъпна група за изнудване и принуда.

Ангел Христов обаче остана безмълвен пред екипа на BNews, невъзмутимо се качи в черния си джип и потегли в неизвестна посока.

След тази, меко казано, скандална среща обаче въпросите не само остават, но се и увеличават. При всички случаи Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да се сезира по случая и да вземе отношение по случая. Още повече, че съдия Панайот Генков е бил член на ВСС от 2003 г. до 2007 г.

В момента Генков е председател на Първо "А” отделение на Върховния административен съд (ВАС). В това отделение се гледат митнически и данъчни дела. През есента Генков кандидатства и за заместник-председател на ВАС, но не бе избран.

Наред с отговора на ВСС, коментар трябва да последва и от МВР.

Наскоро вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че "на някои ще им изпадат зъбите”, ако каже всичко, което знае за случващото се в съдебната система.

Какво знаят и не знаят за бакиите в системата, Цветанов и членовете на ВСС могат да си кажат още в четвъртък, когато е поредното заседание на съвета. Вътрешният министър вече каза, че според него ВСС е компрометиран, което засегна членовете на съвета и те пожелаха среща с Цветанов. Той пък обеща в петък, че ще се срещне с тях, а последната среща на съдия Генков с Ангел Христов със сигурност ще е повече от взривоопасна тема за разговор.

За вечерята между съдия и подсъдим трябва да се чуе и мнението на шефа на ВАС Константин Пенчев.Той е и първият магистрат, който призова за твърди действия срещу негови колеги. Това стана след последната голяма акция на МВР - "Октопод”, когато Пенчев си пожела тя да се прехвърли и в съдебната система.

Органите, които ловят мафията, трябва да си свършат работата и в тази сфера, защото има метастази,

а наличието им измъчва най-много самите магистрати и деморализира младите колеги, каза тогава шефът на ВАС.

Екипът на BNews вече е информирал премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов за скандалното рандеву. Сега на ход са разследващите, които могат да започнат премахването на "метастазите” в системата на Темида именно от Върховния административен съд.

Висшият съдебен съвет да се събере още днес по казуса със съдията Панайот Генков, засечен на една маса с единия от братя Галеви, препоръча премиерът Бойко Борисов.

При подобен сигнал, ако това е вярно и ако аз съм председател на Висшия съдебен съвет, ще го свикам  веднага да питам как е възможно и защо"

И бих предложил мярка отстраняване на съдията. Така коментира премиерът Бойко Борисов след въпрос на BNews скандала със съдията Панайот Генков, който бе засечен да вечеря с единия от братя Галеви.  Предварително на вашите зрители и слушатели да кажат дали е редно да има такава среща.

Премиерът бе доста лаконичен в отговора си по темата, защото явно беше притеснен да не го обвинят в намеса в работата на Темида.

Затова Борисов не пропусна и да се застрахова: ВСС да се събере още днес най-добре. Но, разбира се, да не кажат, че пак аз им казвам.

Борисов коментира още, че в доклада на ЕК за напредъка в борбата с корупцията и престъпността ясно и точно се дава оценка за политическата воля за борба с корупцията и престъпността, както и за работата на съдебната система. До края на седмицата докладът на ЕК трябва да бъде оповестен.

Борисов коментира темата за скандала Галеви-Темида по време на посещението си днес на площадката на АЕЦ “Белене”, където каза още, че до няколко седмици очаква отговор от потенциални европейски инвеститори в проекта. Борисов обяви още, че дейности по проекта ще бъдат дадени на прокурор, като още днес ще сезира Велчев!

Депутатът от ДСБ и бивш шеф на Национална служба “Сигурност” Атанас Атанасов обяви, че според него със снощната среща между Ангел Христов и съдия Панайот Генков дупнишкият бизнесмен е търсел покровителство от Темида.

Един подсъдим може да прави едно-единствено нещо с върховен съдия - да търси покровителство.

Така коментира пред Bnews снощната среща между Ангел Христов и съдия Панайот Генков бившият шеф на НСС и член на ръководството на ДСБ Атанас Атанасов.

Той каза още, че тези случаи показват тежкото състояние на съдебната системата и призова скандалният съдия да бъде уволнен.

Преди това лидерът на ДСБ Иван Костов обясни, че не се притеснява от проверката на фондация "Бъдеще за България” и отрече тя да е фамилна. Ден по-рано президентът Първанов поиска проверка на фамилните олигарси, давайки да се разбере, че има предвид фондацията на Елена Костова.

Нека да се провери какво има в досието на скандала "Петрол срещу храни”, отвърна на удара Иван Костов.

ВСС трябва да си направи проверка и да пита съдия Панайот Генков какво са си говорили с Галев, ако са си говорили, каза пред BNews градският прокурор на София Николай Кокинов. Не е морално отявлена фигура от престъпния свят да се среща с който и да било магистрат, заяви и Роман Василев.

"Етичният кодекс е нарушен. Него сме го подписали всички. Там се казва, че магистратът трябва да се съобразява с поведението си в личния живот, да не контактува с този или с онзи и т.н.". Това коментира пред BNews градският прокурор на София Николай Кокинов по повод вчерашното рандеву на "брат Галев" Ангел Христов с върховния съдия Панайот Генков.

Двамата бяха засечени на една маса в ресторант в столичния квартал "Лозенец".

Кокинов уточни, че към ВСС има комисия по етика и тя може да се занимае със случая. На въпрос дали може да се стигне до отстраняването на съдия Генков, градският прокурор отговори така: "Това е въпрос между него и ВСС. Те трябва да си направят проверка, да го питат какво са си говорили с Галев, ако са си говорили, и т.н.".

Зам. градският прокурор Роман Василев също беше на мнение, че не е редно съдия, магистрат да се среща с подсъдим, независимо какви са причините. "Не е морално отявлена фигура от престъпния свят да се среща с който и да било магистрат", обяви той. Според него обаче тази среща едва ли ще се отрази на делото срещу Галеви, защото то е в Окръжен съд - Кюстендил. Какво ще се случи оттук нататък със съдия Панайот Генков е въпрос от компетентността на Етичната комисия към ВСС.

Снощи на извънредно заседание ВСС изслуша показанията на Николай Бареков, заради тайната вечеря на А. Христов със съдията Панайот Генков. Шефът на BNews Бареков и екипът на сайта, който миналата вечер се отзова на сигнала за тайната вечеря между магистрат и подсъдим, са привикани да дават показания заедно с програмния директор на Канал 3 - журналиста Сашо Диков, който също имал информация по случая.

Б.р. В. "Струма" публикува пълния текст на информацията в BNews без редакторска намеса.

Още за: Галеви  ВСС  П. Генков Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


21 коментара

17 март 2010 02:59 | НА СВОБОДА
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)


АМА, НАЛИ ЗАТОВА ГО ПУСНАХТЕ ОТ ЗАТВОРА!


17 март 2010 03:51 | usa
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

направете го президент


17 март 2010 05:52 | 13
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

6РАВО,сетне сетне пак е крива Полициата,4е ги хва6та,а 6ОКЛУЦИ като този по горе ги пускат.Да кажете сега не6то за милиа ВИ съд???


17 март 2010 06:41 | Барек
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Двама старци си говорят на пейката:
- Вярно ли, че Иван от вашето село спечелил Волга от лотарията?
-А, бе, не е съвсем тъй... Не е Иван, а е Пешо и не е от нашето село, а от съседното, колата не е Волга, а Москвич, и не я спечели, а го прегази )))
Та и Барековската новина и Струма като старците от вица:
Вярно Геле и съдията били в един ресторант, ама били на различни маси в двата му края , и съдията си бил със синовете, а Геле с жена си, и сигурно изобщо не се познават, ама хайде сега - няма да издребняваме, по-добре е общественото мнение да ги прегази.


17 март 2010 07:26 | Judge
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Барек, какво беше казал бившият кмет на разпитите, че тези са го водили при висш съдия да уреждат някакъв проблем.Те си се знаят одавна явно.така че вица ти е неуместен .


17 март 2010 08:21 | хм
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

абе те не са си говорили само са си седели !!!!!!! горкия садия помиар не може да вечера като бял човек!!!!!!!!!! жалко за обикновения БГ.гражданин дето му дерат кожата за да храни такива като този помиар .. такива като него има много и трябва оган а не малчание..


17 март 2010 08:59 | подсъдим
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Те това е България в момента. ЕК си изготвя доклади а на висшите магистрати лед им се кърше в ушите. Не само този Генков всички имат връзки с подземния свят. Всички са за дисциплинарни уволнения. без изключение. Иначе как ще си обясним материалното им благополучие, купуването на жилища, строежът на многоетажни къщи и т.н.


17 март 2010 09:50 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

НЕ СТОЙТЕ НАСТРАНИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,ТАКА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА!ИЗВАДЕТЕ ВСИЧКО, КОЕТО ЗНАЕТЕ НА СВЕТЛО-НЕ ГИ ПРИКРИВАЙТЕ И НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА МАЗНИТЕ ИМ ПРИКАЗКИ


17 март 2010 10:13 | Хумор
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Дядка отива в аптеката и пита:имате ли хапчета Виагра?Аптекарката му отговаря-има дядо.Дай ми половинка,казва дядото.Дядо, с половинка не можеш да го вдигнеш,му казва аптекарката.На мене ми требва,чедо,само малко да го вдигне,да ни си напикавам чехлите....ТАКА ЧЕ И НИЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ ИСКАМЕ ВСИЧКО КОЕТО НИ СЕ ПОЛАГА,ЗА НОРМАЛЕН И ДОСТОЕН ЖИВОТ,А САМО МАЛКО КОЛКОТО ДА СЪЩЕСТВУВАМЕ.ЗАТОВА НИ МАМЯТ ВСЕКИ ДЕН,ВЪВ ВСИЧКО:В ПОЛИТИКАТА,В КМЕСТВОТО,В ХРАНАТА,В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,В СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИ,ПЪТИЩА И Т.Н.ДОКАТО НЕ ИСКАМЕ ВСИЧКО КОЕТО ЗАСЛУЖАВАМЕ И ЗА КОЕТО СИ ПЛАЩАМЕ.И АКО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПРАВИ НЕЩО,НИЕ ДА ГО ПОДКРЕПИМ,ЗАЩОТО ЩЕ ДОЙДАТ КОСТОВ,ДОГАН И СТАНИШЕВ КАТО ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ.


17 март 2010 13:59 | пипи дългото чорапче
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Не ми се щеше да коментирам Бареков ако той самият беше изряден нямаше да го уволнят от работа-нека самият той да каже за 200000 лв ,които взимаше за да си прави политиката в телевизията и да клевети хората над път и под път.Значи какво се получава той отива в 22ч.в ресторанта и вижда двама души на масата,които си вечерят и къде видя четирма или не е добре със зрението,и му се привидяло и "горкият"ведната отприпкал при неговия "БОС" да му докладва.Да ама не.Прокурора сутринта опроверга всички измишльотени както от вестника така и на Барбареков.Много ти здраве-никой не ти вярва,колко по бързо се махнеш,толкова по добре ще бъде все още останалите честни журналисти.


17 март 2010 14:29 | Калеко Алеко
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Тоя бареков е много смешна муха. И досадна.


1

17 март 2010 16:36 | dum spiro
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

Подсъдим не означава виновен! Всеки е невинен до доказване на противното, основен принцип още от римското право.Геле може да си се среща с който си иска, освен това е с чисто съдебно минало, и това дело и то ще свърши с оправдателна присъда както всички водени до сега срещу него.
Между другото Станишев е обвинен в далеч по тежко престъпление, продал е секретен доклад ,и той ли не трябва да се среща с никой?


17 март 2010 16:46 | ххх
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ЖИВЕЕМ В СБРЪКАНА ДРЪЖАВА !!!


17 март 2010 18:40 | Петров
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Я почетете и тук, та да видите как политици и бандити са оплетени!!!!!!!!!!!!
ВИЖТЕ ТУК
http://stoichev.otbg.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=11


17 март 2010 18:57 | Перничанин
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Какво сте се разпискали? Има си пари мутрата и ще си купи който си пожелае! Полицаите хващат мутрите по нареждане на прокуратурата, полицията е изпълнителен орган! Полицията ги пуска пак по нареждане на прокуратурата! Значи системата е такава! Почваш да правиш пари с проституция, рекет, дрога даваш от начало на покровителите си от партиите които са на власт, те те пазят от правосъдието. Като много се самозабравиш и се помислиш за велик те прибират на топло и докато не си платиш няма пускане! Порти много, вратчки още повече!


17 март 2010 20:09 | ТЕТ
Оценка:
207
 (
225
 гласа)

Това е лошо свършена работа от Бареков,и добрите бъркат,особено в този занаят.Хубавото в случая е,че назрява обществена нетърпимост към явлението Дупница.....Достатъчно тормоз и липса на държавност в този прекрасен град,достатъчно гавра.....Това е началото на краят на тази шепа "отклонени от пътя"и техните платени слуги,настанени навсякъде.В борбата срещу паразитите трябва да се мобилизорат всички и най-вече държавата,но уви!Тя се е дистанцирала от този" град-инкубатор"за престъпни величия и дребни влечуги,укриващи се под тяхната слава.


18 март 2010 03:26 | dum spiro
Оценка:
-28
 (
34
 гласа)

Дупница не е инкубатор на престъпност, напротив, това е единственният град в България с почти нулева престъпност, това са фактите.Ние дупничани сме доволни, не знам дали перничанина може да каже същото....


18 март 2010 04:24 | :)
Оценка:
45
 (
81
 гласа)

дупница не е инкубатор на престапници а напротив това е единствениа град в Българиа кадето вси4ки живеешти там са толкова голиами мухловци 4е циал живот ште се кланиат на псевдо братиата и всички ште малчат, е това е населението на тоиа смешен град кои ли им е разрешил да се казват граждани тези мижатурки


18 март 2010 06:35 | кйх
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

браво


18 март 2010 11:38 | Кирчо
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

В тази държава всичко може да се случи,бандити и съдий спът във едно легло делът си пая и това е Цветанов е прав във всичко което казва за ВСС защото октопода е там


18 март 2010 15:52 | 2546
Оценка:
-25
 (
99
 гласа)

18 март 2010 @ 03:26 | dum spiro
Оценка: -28 (30 гласа)

Дупница не е инкубатор на престъпност, напротив, това е единственният град в България с почти нулева престъпност, това са фактите.Ние дупничани сме доволни, не знам дали перничанина може да каже същото.... НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ , ПРАВ СИ !!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.