Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

¬ластите в »нди€ преустановиха търсенето на загинали€ в —еверен —ентинел американец


28 ноември 2018 09:57   2464 прочита

—нимка: Reuters
—нимка: Reuters


—нимка: Reuters

ѕредполага се, че ƒжон јлън „ау е бил убит от местното население на 17 ноември, но все още не е €сно къде се намира т€лото му


“€лото на 27-годишни€ ƒжон јлън „ау, който намери смъртта си на острова —еверен —ентинел, засега остава там. »ндийските власти са преустановили опитите да приберат трупа, защото е рисковано, предаде Ѕи Ѕи —и.

ѕредполага се, че „ау е бил убит от местното племе на 17 ноември – рибарите, помогнали на мисионера да стигне до острова, видели как сентинелците влачат безжизненото му т€ло.

јмериканецът осъществи пътуването до екзотични€ остров с целта да „покръсти” сентинелците. ѕлемето им е едно от най-изолираните в света и е настроено изключително враждебно към външни хора. »менно заради това индийските власти са решили да преустанов€т търсенето.

“ази седмица е изпратена лодка с екип, който да провери каква е ситуаци€та на острова.

„¬ първите дни са направени н€колко опита да бъде намерено т€лото. «наем приблизителната посока, в ко€то е влачено, но все още не знаем къде точно се намира”, за€ви представител на полици€та.

Ќ€колко фактора са повли€ли върху решението на властите да спрат търсенето – от една страна заради риска от смъртоносно нападение, а от друга заради въпроси, повдигнати от различни организации и касаещи се до безопасността на самото племе.

ћиналата седмица семейството на „ау призова публиката да не се настройва отрицателно към сентинелците заради случилото се.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: власти  »нди€  население ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.