Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

¬исоки температури и валежи през втората половина на юни


15 юни 2018 09:24   3766 прочитаѕрез третото десетдневие температурите ще се повишат, по-малка е веро€тността за превал€вани€ в кра€ на месеца


ѕрез втората половина на месец юни времето ще запази характера си – валежите ще са неравномерно разпределени, а температурите ще са около и над климатичните норми. ¬ западната половина от страната валежите ще бъдат около нормата, а в източната – ще са на по-малко места и ще са по-малко като количество.

Ќа 15-и на много места в западната половина от страната отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. ўе има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. ѕреди об€д в източните райони ще е предимно слънчево, но след об€д на места, главно в югоизточните райони, ще има временни увеличени€ на облачността и ще превали и прегърми.

ўе духа слаб до умерен в€тър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. ћаксималните температури ще са от 25° – 28° в «ападна Ѕългари€ до 33° – 35° в —евероизточна.

ѕрез почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ќа много места из ц€лата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

ўе се запаз€т услови€та за локални интензивни валежи и градушки. ќт северозапад, в източните райони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

¬ъв вторник и ср€да валежите чувствително ще намале€т като обхват и интензивност, ще има и повече слънчеви часове. “емпературите ще се повишат.

¬ четвъртък отново в югозападната половина от страната на много места ще превали и прегърми. ¬€търът ще е източен, в »зточна Ѕългари€ – умерен. ƒневните температури ще са малко по-ниски.

ѕрез третото десетдневие температурите ще се повишат, по-чувствително през последните дни от месеца. ѕо-малка е веро€тността за превал€вани€ около 24 – 25 юни и в кра€ на месеца.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: температури  валежи  градушки ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.