В средата на зимата: Десетки семейства в Дуловско останаха без дърва за огрев

26 януари 2018 09:35   1505 прочита
Снимка: btvnovinite.bg
Снимка: btvnovinite.bg


Снимка: btvnovinite.bg

Има забавяне на фирмите, които извозват дървесината

Десетки семейства в Дуловско останаха без дърва за огрев в средата на зимата.

Леля Селяме е намерила малко дърва, с които да стопли дома си и да сготви нещо. Семейството ѝ е платило преди няколко месеца, но все още те не са доставени.

Подобно е положението и с трудноподвижните родители на Мустафа Салиф, за които той специално се е завърнал от Турция.

„През ноември платихме по 8 кубика дърва и не ни докараха. Имам от миналата година запас и използвам тях”, казва Мустафа.

Откъде тръгва проблемът? Кметовете на няколко съседни дуловски села решават да направят организирано доставяне на дърва за хората. Подготвят списъци още през ноември, събират парите и плащат на горското стопанство. Зимата започва, а от 77-те записани семейства в с. Боил 25 не получават дървата си.

Според кмета на Боил Мехмет Юмер причината е забавяне на фирмите, които извозват дървата.

От Държавно ловно стопанство „Каракуз” в Дулово заявяват, че за първи път са имали толкова големи поръчки за дърва за огрев и не са успели навреме, но вече дървесината за Боил и съседните две-три села вече е осигурена и трябва само превоз.

„Направил съм необходимите контакти с кметовете на населените места и фирмите, които имат специализирана техника, да могат да съдействат на хората”, увери директорът на Държавното ловно стопанство „Каракуз” инж. Октай Хюсеин.

Докато хората се спасяват със съчки и клони и дърва от роднини и съседи, властите твърдят, че такова забавяне е прецедент и до две седмици проблемът ще се реши.

източник: btvnovinite.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар