Ќовините на югозападна Ѕългари€
ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т... ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€
   –егистрац舫абравена парола

”волниха шефката на германските миграционни власти


16 юни 2018 10:02   2622 прочита

Ќапрежението между вътрешни€ министър «еехофер и канцлера ћеркел взе
Ќапрежението между вътрешни€ министър «еехофер и канцлера ћеркел взе "жертва". —нимка: Ѕ√Ќ≈—


Ќапрежението между вътрешни€ министър «еехофер и канцлера ћеркел взе "жертва". —нимка: Ѕ√Ќ≈—

»ма съмнени€, че стотици чужденци са получили убежище срещу подкуп


ƒиректорката на германската ‘едерална служба за миграци€та и бежанците (Ѕјћ‘) ёта  орт бе уволнена в разгара на скандал за неправомерно одобр€ване на молби за убежище, предадоха ƒѕј и „–ойтерс”, цитирани от Ѕ“ј.

¬ътрешни€т министър ’орст «еехофер "уведоми ръководителката на Ѕјћ‘, че е освободена от длъжност", съобщи говорител на вътрешното министерство. —лужбата е обект на проверка заради съмнени€, че е одобрила неправомерно над 1200 молби за убежище чрез офиса си в Ѕремен, като е възможно това е ставало срещу плащане на подкуп.

ќбвинени€та са от периода 2013-2016 г.  орт оглави службата през 2017 г., отбел€зва ƒѕј.

–ешението за уволн€ване на  орт идва в момент, когато «еехофер се стреми да втвърди позици€та на германското правителство към миграци€та, включително негов план да се връщат от границата мигранти, които вече са се регистрирали в друга страна от ≈—.

—поред н€кои източници «еехофер иска на границата да бъдат спирани и мигранти без документи и такива, които се опитват да вл€зат повторно в страната, след като са били депортирани.

 анцлерката јнгела ћеркел е против този план с аргумента, че така товарът от бежанците ще се прехвърли върху съседките на √ермани€ и това ще подкопае солидарността в ≈—. “€ иска проблемът с незаконната миграци€ да се реши на общоевропейско ниво на срещата на върха на ≈— в Ѕрюксел на 28 и 29 юни.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: шефка  власти  уволнение ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.