Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

”волниха директора на природен парк Ф—транджаФ


16 април 2018 09:26   2261 прочита

«аповедта за уволнение на шефа на парка е с дата 10 април. —н.: Bulphoto
«аповедта за уволнение на шефа на парка е с дата 10 април. —н.: Bulphoto


«аповедта за уволнение на шефа на парка е с дата 10 април. —н.: Bulphoto

 ”волнен е дългогодишни€т директор на природен парк "—транджа" инж. —тефан «латаров, известен с премахването на незаконни€ комплекс "«латна перла" край ÷арево.

—тава дума за дисциплинарно уволнение, със заповед от »зпълнителната агенци€ по горите, ко€то е разписана на 22 €нуари 2018 г. ƒокументът му е бил връчен на 10 април 2018 г., след като той се е върнал от продължителен болничен, съобщи "ƒневник".

—тефан «латаров об€сни, че см€та за "несериозно и неоснователно" посоченото като административно нарушение и причина за уволнението му - увеличение на заплатите на експертите в дирекци€та чрез преразпределение на заложени€ за това бюджет.

ѕо думите му от јгенци€та по горите са търсели най-малкото нещо, за да го уволн€т. «апитан каква е реалната причина според него, «латаров коментира, че преди да бъде назначен на поста директор, е работил като горски инспектор.

"«ас€кохме незаконна сеч и реагирахме с колегите, отидоха нещата в прокуратурата, но делото още не е приключило, това е една от причините," по€сни той.

—поред служители на дирекци€та на парка, пожелали анонимност, уволнението на дългогодишни€ директор, е свързано също и с наскоро публикувани€ за обществено обсъждане ќбщ устройствен план на община ÷арево, който предвижда сериозно застро€ване по ёжното „ерномирие (например край —инеморец), както и заради казуса с наемател€ на нудистки€ плаж ƒелфин. ѕри предишното обсъждане на плана за ÷арево през 2008 г. дирекци€та на природен парк "—транджа" беше единствената държавна институци€, ко€то гласува "против" на ¬исши€ експертен екологичен съвет.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: уволнение  директор  парк ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.