Ќовините на югозападна Ѕългари€
ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т... —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

”величението на заплатите догодина: —поред труда.  ойто работи повече, ще получава повече пари


12 септември 2018 12:00  6 коментара   1925 прочита10% ще се дават на ръководителите, те ще прецен€т на кой с колко да вдигнат заплатата


ћинистърът на финансите ¬ладислав √оранов е представил пред министрите и премиера на заседанието на правителството днес състо€нието на фискалната рамка за полугодието на 2018 г., така както е ангажиментът по «акона за публичните финанси. ќтчетът ще бъде представен и пред парламента.

ƒържавната сметка в кра€ на август показва, че има превишение на приходите от 2.5 млрд.лв, което се дължи на по-добра събираемост и от забав€не на част от разходите, които ще се осъществ€т най веро€тно в кра€ на годината

“ези сметки показват, че догодина бюджетът може да позволи 10% увеличение на заплатите в бюджетната сфера.

„ћакропрогнозата за следващата година и увеличаването на приходите в резултат на увеличение на Ѕ¬ѕ и подобрената събиремост дават възможност да предвидим от началото на следващата година увеличение с 10% на разходите за персонал, свързани с ц€лата бюджетна сфера”, об€ви в ћинистерски съвет министър ¬ладислав √оранов.

ѕо думите му увеличението ще засегне абсолютно всички служители, които работ€т в бюджетни организации, а това са 433 000 души.

¬ този сектор попада и педагогически€т персонал, с това увеличение заетите в средното образование ще получат удво€ване на възнаграждени€та с 20%, уточни министърът.

ћинистър √оранов отбел€за, че ниската безработица, ко€то се отбел€зва за първи път след 91 г., и липсата на качествени и добре платени служители в бюджетната сфера също са фактори да бъдат увеличени заплатите.

„ќчаква се това увеличение да повли€е положително на цели€ пазар на труда, като изтласка и останалите доходи в страната”, каза още √оранов. “ой об€сни, че следствието ще е по-гол€м приход и в социалните и здравноосигурителните фондове.

¬ладислав √оранов изтъкна още, че такава пром€на не е правена от 2008 г. в бюджетната сфера.

”величението ще струва на бюджета около 1 млрд.лв., около 1% допълнително от Ѕ¬ѕ за персонала в бюджетната сфера.

ƒали обаче увеличението ще е еднакво за всички? Ќе!

„»ма механизъм , който ще претърпи промени – увеличаването на минималната работна заплата смачка диапазоните на отделните възнаграждени€ последните години, тъй като т€ растеше изпреварващо спр€мо средствата за персонал в отделните администрации”, об€сни финансови€т министър. “ака правителството см€та да осигури за всеки един ръководотел да разполага с 10% повече средства, но той ще реши как да разпредели увеличението.

„ћоделът н€ма да е на калпак, а ще е съобразен с трудовото изпълнение. ѕо-добрите служители ще получат по- високо повишение от тези, които са показали по-ниско трудово изпълнение”, каза в заключение ¬ладислав √оранов.

flagman.bg

ќще за: ¬ладислав √оранов  министри  рамка ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

12 септември 2018 12:57 | тамерланд
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

»ƒ¬ј“ »«Ѕќ–» » ЅЏЋ√ј–»Ќј —≈ –ј«ћ≈„“ј


12 септември 2018 13:56 | @???
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

√оранов, а за пенсионерите ще има ли увеличение 10%? » ние сме бюджетни!!!


12 септември 2018 18:55 | Ѕайко
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

—ега му е времето най-искрено и от сърце да благодар€ на нашите управл€ващи за начина по който ръковод€т милата ни –одина. Ѕлагодар€ им за икономическата и социалната политика, за състо€нието на образованието, здравеопазването, сигурността на обикновени€ човек. Ѕлагодар€ за това, че младите хора благодарение на ¬ас, политиците разбраха - в Ѕългари€ н€ма живот и поеха по света да търс€т препитание. јко не б€хте вие, управници мои децата ми и до днес щ€ха да се бъхт€т за четри-петстотин лева. —ега е различно. Ќо ме е €д само за едно - с честно изкараните пари в други държави/и пращани на нас тука/ ние плащаме данъците и издържаме нечестните управници. Ќо пак благодар€ - децата ми са добре, но там - не тук.


12 септември 2018 21:39 | Slay
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ƒотук се разбира, че повече пари отново ще взимат лижедупците.


13 септември 2018 07:38 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

Ѕъдете спокойни-инфлаци€та вече €де и тези надбавки . –ано е да се коментират всички нюанси на това внезапно "хрумване". Ќай-елементарно е да се свързват с избори. ѕрезидента има готовност за служебно правителство и томахавка. ƒано това е стимул за изтрезн€ване в √ерб.


14 септември 2018 17:46 | що за държава
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

«начи имало милиард и половина за 10%-но увеличение заплатите на чиновниците - най-многобройните по света на глава от населението... но н€ма пари за болните, инвалидите и майките на такива деца... точно милиард и половина изтеглиха √≈–Ѕ от здравната каса преди н€к. години и никога не ги възстановиха, а това са парите ни за здраве и за 6 милионна Ѕългари€ са страшно много пари ...затова н€ма пари за лечение дори на деца и се събират чрез медиите от близките им
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.