Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

”раганът Д‘лорънсФ отслабва, но остава опасен


14 септември 2018 09:33   1610 прочита

—нимка: Reuters
—нимка: Reuters


—нимка: Reuters

—тотици българи са решили да не се евакуират


ќтслабва ураганът "‘лорънс", който приближава —ъединените щати. ¬ластите обаче предупредиха, че остава много опасен и може да отнеме човешки животи. Ќад 1000 полета по »зточното крайбрежие на —јў б€ха отменени.

—поред анализаторите, сред силно засегнатите места ще е градчето „арлстън в ёжна  аролина, където живе€т около 300 българи. ѕочти всички не са се евакуирали, като семейството на Ћили€ —тоичкова.

„ћагистралата, ко€то води към ‘лорида е доста задръстена и преценихме, че н€ма смисъл да тръгваме, защото е по-добре да си вкъщи, отколкото на магистрала, на ко€то не можеш да обърнеш”, посочи Ћили€.

„‘лорънс” вече е ураган от втора категори€ и приближава крайбрежието на ёжна и —еверна  аролина с ветрове със скорост до 165 км/ч. —илви€ Ќицова е напуснала „апъл ’ил, —еверна  аролина още снощи.

¬ластите предупредиха, че се очакват порои и катастрофални наводнени€.

„Ќие сме готови. “ова ще е един от най-силните урагани, които ще удари страната ни. ’ората, които са на път€ на тези опустошителни бури, тр€бва да следват заповедите на евакуаци€ и другите инструкции при спешни случаи. ќпазването на живота е най-важни€т приоритет”, за€ви президентът на —јў ƒоналд “ръмп.

—поред н€кои прогнози, бур€та ще засегне близо 10 милиона души и ще нанесе щети за над 170 милиарда долара.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: ураган  евакуаци€  власти ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.