Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище
   –егистрац舫абравена парола

—тотици поискаха по-безопасни пътища в страната (ќЅ«ќ–)


15 септември 2018 10:41   1533 прочита

—нимка: bTV
—нимка: bTV


—нимка: bTV

Ќова грамада на гнева във ¬арна, велосипедисти в —офи€ се срещнаха с ћ¬– министъра


—мъртта на 39-годишни€т ћартин „икалов, прегазен от шофьор без книжка във ¬арна, провокира протести както в морската ни столица, така и в —офи€.

4 години след самозапалването на ѕламен √оранов, пред варненската община отново се по€ви грамада на гнева. —тотици хора оставиха камък или запалиха свещ в памет на ћартин и поискаха по-безопасни пътища с вдигнати пешеходни пътеки, мерки срещу незаконните гонки и повече внимание за рисковите места.

Ќад 100 солидарни с т€х велосипедисти тръгнаха от ћинистерски€ съвет в —офи€, за да стигнат до сградата на ћ¬–.

ќрганизаторите на протеста изчислиха, че от трагеди€та край —воге на 25 август насам живота си по българските пътища са загубили 34 души.

ƒемонстрантите б€ха посрещнати тази вечер от началника на кабинета на вътрешни€ министър, както и от служител от пресцентъра. ѕредставители на протестиращите б€ха приети за среща от министъра в оставка ¬алентин –адев.

ќт ћ¬– съобщиха, че до месец нови€т закон за движение по пътищата ще бъде предложен за обсъждане, както и че в неговите текстове има приети предложени€ на велосипедистите.

—олидарни с протеста са и експертите от »нститута за пътна безопасност. ѕо т€хна иде€, веднага след катастрофата със 17 загинали край —воге, правителството реши да създаде единен орган за пътна безопасност. ƒо момента конкретни резултати н€ма. –азлични ангажименти към пътната безопасност имат близо десет институции.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: пътища  страна  гн€в ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.