Русия почва да ваксинира населението през есента 

02 август 2020 09:03   2457 прочита


  

Русия планира да започне да ваксинира хора срещу новия коронавирус през есента, предаде DPA. Плановете са за октомври, каза министърът на здравеопазването Михаил Мурашко пред ТАСС, предаде Факти. бг. 

Първо трябва да бъдат ваксинирани лекари и учители, а след това - постепенно и останалата част от населението, допълни той. По думите му клиничните изпитания на ваксината, разработена в Русия, вече са приключили и се подготвя одобрението ѝ. 


 
Министърът не посочи конкретни дати. Московският институт „Гамалей“ вече обяви през май, че е разработил ваксина, която е създала имунитет срещу коронавируса при всички тествани обекти без отрицателни странични ефекти. Русия все още не е оповестила научни данни за ваксината, за да може да се направи независима оценка, съобщи БНР. 

Учени от цял свят работят усилено в търсене на препарат срещу коронавируса. Според Мурашко в момента се провеждат клинични изпитания на друга ваксина, а се очакват и още. Според официални данни в Русия има над 845 000 потвърдени случая на коронавирус с над 5000 новозаразени дневно. Към днешния ден починалите с коронавирус са над 14 000 души. Повечето случаи са в Москва, където напоследък случаите отново започнаха да се увеличават. Кината, театрите и концертните зали в столицата днес отново отвориха врати, но всяко второ място трябва да бъде оставено празно. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар