Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики 
   –егистрац舫абравена парола

–азузнавачът »ван ѕенков: —луча€т с √ебрев е горчив урок за нашите служби за сигурност


12 февруари 2019 09:54  2 коментара   2958 прочита

 адър: ᓬ
 адър: ᓬ


 адър: ᓬ

ѕокушението на √ебрев може да е предупреждение към непри€телите на –уси€


ћоже ли случайно един високопоставен офицер в √–” да бъде тук в страната нелегално, когато има ред в международните отношени€ и отношени€та между службите? Ѕи тр€бвало нашите служби да зна€т за неговото пребиваване. “ова каза бивши€т заместник-началник на военното разузнаване »ван ѕенков в коментар дали има връзка между отрав€нето на ≈мили€н √ебрев и —крипал в ефира на bTV радио.

“ой припомни, че преди две години руски€т президент ¬ладимир ѕутин в сво€ деклараци€ об€ви, че ще бъдат наказани държавните предатели на –уси€, където и да се намират по света. „“ази деклараци€ ме кара да мисл€, че тук става въпрос за една програма, в ко€то да се отговори на мерките, които се вземат по отношение на –уси€ в икономическата област. Ќие живеем във времена на тежко икономическо противостоене, търговска война, налагане на санкции на –уси€. Ќеслучайно ги припомн€м тези неща.

«ащото, когато търсим мотиви от страна на –уси€, защо т€ би посегнала на живота на √ебрев и на представителите на неговата фирма ще видим, че –уси€ отдавна ни предупреждава, че ние правим нарушени€, които вред€т на руските икономически и бизнес интереси, като продаваме продукци€ на наши€ военно-промишлен комплекс, който е построен от бивши€ —ъветски съюз“, каза ѕенков.

Ќа въпрос дали допуска, че служители на руските спецслужби могат да се занимават с частни поръчки »ван ѕенков отговори, че е възможно, но че подобни частни фирми, които се занимават с военни поръчки, го прав€т с договор с ћинистерство на отбраната. „ќпитът да се дезангажира руското ръководство в една такава операци€ не може да бъде изолирана акци€ на частна фирма.

»ли да е солова акци€ на √–”, без държавното ръководство да знае. “ова е абсурд. “ова €вление не е откъснато от политиката на руската държава. “ова може да стане само със сътрудничество, да не казвам по заповед и с принципното разрешение и съгласие на държавата“, об€сни бивши€т заместник-началник на българското военно разузнаване.

ѕокушението на √ебрев може да е предупреждение към предателите и непри€телите на –уси€, допусна ѕенков. „ѕри случа€ със —крипал никъде не се коментира, че той е етнически украинец, обаче е офицер в руските въоръжени сили и в √–”. “ози факт е наддел€л при планирането на операци€та. “ук става въпрос за много пари и мерки за сигурност.

“е си дават €сна сметка, че може да бъдат упреквани руските специални сили, в частност √–”. “ова са отговорностите и рискът на вс€ка операци€. “ова също в плана за операци€та ще бъде отбел€зано, че ще покажем на света, че ние следваме една сво€ доктрина срещу враговете на страната. ≈то това е предупреждението. –азбира се, в момента ние разговар€ме на базата на хипотези“, допълни той.

—поред »ван ѕенков нашата система за национална сигурност и субектите в не€ не си прав€т извода от случаи като този с √ебрев: „Ќе е важно в случа€ колко е в€рна или не хипотезата за тази руска операци€. “ози случай тр€бва да послужи за урок на всички субекти на националната сигурност.  ато започнем от президентството, парламента, премиера, министерствата, службите за сигурност, религиозните общности. ¬сички те тр€бва да си вземат урок как е възможно да се разстрои националната сигурност в една страна и никой не е защитен от това нещо. Ќе е простимо това, което се е случило при случа€ с √ебрев.

Ћекарите са били напълно убедени, че това е опит за отрав€не. ¬ такива случай във ¬оенна болница има служебно лице, свързано със службите за сигурност. “о би тр€бвало веднага да про€ви интерес и да се направи съответното следствие. ј не да чакаме да минат 4 години и от британските служби да ни кажат, че ‘едотов е бил в Ѕългари€. “ова е горчив урок за нашите служби за сигурност. Ќие не сме н€какво островче извън амбици€та на –уси€ да ни разузнава, да провежда специални операции.“

ѕопитан как ще коментира думите на зам.-председател€ на √≈–Ѕ ÷ветан ÷ветанов, че очаква руска намеса на предсто€щите избори ѕенков отговори: ““ова е прогноза, ко€то не е лишена от основание. ÷€л св€т чувства огромните възможности на военното разузнаване на –уси€. јбсолютно логично е да очакваме такава намеса. “р€бва да бъдем много внимателни.“

»нтервю на Ћили јнгелова

източник: btvnovinite.bg

ќще за: √–”  служби  »ван ѕенков ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

12 февруари 2019 18:10 | ‘ери
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

√–” €вно €ко са го закъсали след като високопоставени негови служители извършват "остри меропри€ти€", че и едни и същи го прав€т за сравнително кратък период. —ъщо така в Ѕългари€ има много по-важни хора, които пречат на –уси€ отколкото √ебрев. явно шума около себе си го вдига сами€т той - налице са действи€ да му се отнеме бизнеса. “ова са т. н. бизнесмени/чорбаджии/ - да им оцелее интереса и майка си ще продадат.


12 февруари 2019 20:50 | Ѕаба
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

Ѕолни мозъци. ƒоста се навъдиха за 30 години. ¬се н€кой е виновен, че сме 80% дебили.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.