Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018
   –егистрац舫абравена парола

ѕрикритите от медицински€ одит фатални грешки Ц Дпрестъпление по служба с корупционен елементФ


15 юни 2018 09:26   2748 прочита

—нимка: bTV
—нимка: bTV


—нимка: bTV

—поред прокуратурата само е отчитана дейност и виновните лекари са се разминавали без наказани€


јбсолютно порочна вътрешна нормативна база в »зпълнителна агенци€ „ћедицински одит” е довела до прикриването на лекарски грешки, довели до над 10 смъртни случа€ само през 2017 г. “ова каза пред камерата на bTV говорител€т на прокуратурата –ум€на јрнаудова, като подчерта, че се разследва умишлено де€ние.

„Ќе бих използвала думата „„адър”, но е факт прикриването на случаи от органите на разследване”, посочи т€. јрнаудова даде пример с пациент със симптоми на емболи€, на когото двама лекари така и не са назначили необходимите изследвани€ и в крайна сметка е починал, за да бъде след това случа€т приключен от медицински€ одит като маловажен.

√оворител€т на държавното обвинение допълни, че даже и да се състави наказателно постановление, заради порочната процедура при жалба то пада в съда на процесуално основание. „Ќа практика е имитирана дейност, а не е осъществ€вана такава, за каквато е създадена тази агенци€ по препоръка на ≈ ”, отбел€за јрнаудова.

—поред не€ говорим за „класическо престъпление по служба с корупционен елемент” с цел виновните лекари и управители на лечебни заведени€ да останат ненаказани.

“€ призна, че сигналът е дошъл от бивши€ главен секретар на агенци€та ƒимитър ≈влогиев, който е в конфликт с началника на структурата проф. «латица ѕетрова. ѕо думите й обаче щом са установени данни за престъпление, мотивите на подател€ н€мат значение.

"»зпълнителната агенци€ е била длъжна да уведоми прокуратурата, защото се касае за лекарски грешки, в резултат на които е настъпила смърт. Ќе само, че не е уведомена прокуратурата, но тези случаи са приключвани по незаконосъобразна процедура и, реално неспазвайки закона и наредбата, по ко€то работи тази агенци€, са нарушени правата на българските граждани”, посочи т€.

јрнаудова призова да се обърнат към прокуратурата всички, които см€тат, че са получили неадекватно отношение от медицински€ одит, като разследвани€т период може да започне още от създаването на изпълнителната агенци€. „—ъс «латица ѕетрова не сме разговар€ли. ѕрокуратурата не разговар€ с хората, разпитва ги. ¬се още не е разпитана, в зависимост от доказателствата ще има различно процесуално качество”, за€ви –ум€на јрнаудова.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: одит  грешки  случай ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.