Президентът нещо се е объркал. Мафията е в политиката

10 юли 2020 09:03   3 коментара   4578 прочита


 
Президентът явно нещо се е объркал. Мафията във всички държави е в политиката. Неговото заявление е тъжно, защото президентът би трябвало да обединява нацията и не е признак на държавнически подход да атакуваш прокуратурата, каза главният прокурор Иван Гешев. 

"Няма да съобразяваме своите действия с политически изказвания и политически последствия. Единственото, с което ще се съобразяваме са доказателствата", каза още той. 

Гешев заяви, че се чувства поласкан от мнението, че прокуратурата е успяла да се организира за три часа, за да влезе на акция в президентството и обясни, че по разследването се работи от май месец, а разрешенията за обиските и изземванията са взети в неделя и понеделник. 

"Поласкан съм от твърденията, които са откровени лъжи, че прокуратурата може да се организира за 3 часа", каза той пред Нова тв. 

"Ние сме безпрецедентно открити към българските граждани, защото не се страхуваме и не се срамуваме. Не може президентството да прехвърля отговорността за собствените си грешки към прокуратурата. Румен Радев се нареди в редицата на Иван Костов, към хората, които атакуват прокуратурата, които приватизираха и ограбиха народа. Ако смята, че като президент това е нещо правилно, аз не мога да се намеся", категоричен бе главният прокурор. 

"Що се отнася до съветника по правни въпроси ние бяхме безпрецедентно открити към обществото. За която и да е членка на ЕС дали е нормално да получиш съдебно решение преди да е излязло, дали е нормално да лобираш за политическа регистрация, дали е нормално да оказваш друга логистична дейност. Какво би се случило в една страна от ЕС при такова нещо? Знам какво се случи тук. Казаха, че не е проблем. Това е проблемът на българската държава. Трябва да разберат – това време свърши, няма да има прошка, няма да има двоен стандарт, няма значение дали става въпрос за секретар на президента, дали става въпрос за министър", посочи още Гешев.

Глас бг 

3 коментара
10 Юли 2020 10:26 | Леля
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Объркан си ти и твоите господари-шиши и Боко.


10 Юли 2020 11:53 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Така е Никола, пардо Иван Гешев - мафията е в политиката, но политиката е в прокуратурата. Та Вие господин Главен прокурор в изказванията си звучите повече като политик, отколкото като юрист. И моля да престанете с това "Доколкото ми е извесгтно... " за разните действия на прокурорите. Следвайки стила на ръководене на премиера съм сигурен, че подчинените ви прокурори - спец и неспец и "здрасти" не казват без да им разрешите.


10 Юли 2020 17:02 | бг е зелка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

слушайте плешивия каскет той знае
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар