Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т... ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

ѕолици€ и демонстранти в битка край ћеждународни€ панаир в —олун


9 септември 2018 10:06   1061 прочита

—нимка: EPA
—нимка: EPA


—нимка: EPA

—ред причините за недоволството е името на ћакедони€


√ръцката полици€ използва сълзотворен газ срещу демонстранти в —олун, протестиращи срещу споразумението между јтина и —копие за новото име на –епублика ћакедони€, съобщават световните агенции.

—поред органите на реда над 15 000 души са взели участие в масовата про€ва.

ƒържавната телевизи€ показва кадри, на които се вижда как полицейски части за борба с безредиците разгонват протестиращи близо до бариерите край —олунски€ международен панаир, който започна днес.

ќчаква се премиерът јлексис ÷ипрас да направи в —олун важни из€влени€ за намерени€та на правителството след кра€ на последната спасителна програма за страната.

√радът е столица на гръцката провинци€ ћакедони€ и в региона има сериозни опасени€, че ако бившата югорепублика бъде призната от јтина с подобно име, ще последват териториални претенции.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: битка  демонстранти  —олун ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.