Ќовините на югозападна Ѕългари€
ƒомашен мехлем разрушава шиповете Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018
   –егистрац舫абравена парола

ѕетима джихадисти от »ƒ»Ћ изб€гаха от затвор заради турските въздушни удари


12 октомври 2019 09:50   1313 прочита

—нимка: XINHUA/Ѕ“ј
—нимка: XINHUA/Ѕ“ј


—нимка: XINHUA/Ѕ“ј

ќсем цивилни загинаха при обстрел на турски граничен град


ѕетима джихадисти се оказаха на свобода след като изб€гаха от затвор по време на турските въздушни удари в град  амишли. “ова съобщиха  юрдските сили в —евероизточна —ири€.

ѕетимата пленени от кюрдските сили членове на »ƒ са изб€гали от затвора Ќавкур, намиращ се в западните покрайнини на населени€ преобладаващо с кюрди град, каза представител на —ирийските демократични сили (—ƒ—), в чийто състав влизат кюрдските формировани€.

ѕазач на затвор каза за ј‘ѕ, че в затвора има чуждестранни бойци от »ƒ. ”споредно с това друг представител на —ƒ— съобщи за циклични бомбардировки близо до друг затвор - ƒжиркин, който се намира недалеч от Ќавкур и в който също има джихадисти от »ƒ. “урската офанзива беше осъдена от множество западни страни, които се опас€ват от последстви€та от евентуално б€гство на джихадисти от затворите на —ƒ—. —поред кюрдски източник кюрдските власти управл€ват общо седем строго охран€вани затвора, в които има около 12 000 бойци от »ƒ - сирийци и иракчани, както и между 2500 и 3000 чужденци от 54 държави.

ќсем цивилни са загинали и 35 са ранени при минометен обстрел на турски граничен град, съобщи турската агенци€ DHA, цитиранa от AFP. ”дарен е жилищен район в град Ќусайбин в провинци€ Mардин, според местните власти, цитирани от агенци€та. ѕредполага се, че снар€дът е изстрел€н от територи€та на —ири€.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: джихадисти  »ƒ»Ћ  затвор ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.