Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати  

06 август 2022 09:27   2 коментара   2408 прочита


Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати  

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия. 

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата. 

Русия била убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ. 

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада. 

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство. 

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство. 

 dnes.bg 

2 коментара
06 Август 2022 12:03 | Джордано Бруно
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Да се закрие посолството на РБългария в Пусия!


06 Август 2022 15:20 | До горния глупак
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Смешен си.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар