Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан
   –егистрац舫абравена парола

Ќено ƒимов: »ма повишаване на замърсителите на въздуха заради пожарите, но са в норма


20 август 2019 10:03   1943 прочита

—нимка:bTV
—нимка:bTV


—нимка:bTV

"“ова, което се мери (като замърсители), е това, което е най-опасно за здравето", за€ви министърът на околната среда


¬ резултат на последните пожари "има повишаване (на замърсителите на въздуха), но не и превишаване на нормите им", за€ви министърът на околната среда Ќено ƒимов по bTV и уточни, че резултатите за чистотата на въздуха в Ѕотевград ще бъдат известни утре.

ƒимов отбел€за, че "мобилните станции измерват определени замърсители, а не всички. "ƒимността, ко€то се вижда, или миризмата, ко€то се усеща, не са обект на измерване. Ќе разполагаме с такава апаратура. “ова са инцидентни случаи", за€ви министърът.

"“ова, което се мери (като замърсители), е това, което е най-опасно за здравето", за€ви Ќено ƒимов.

¬ Ѕългари€ има 116 сметища, които са като възпламенилото се в —вищов - затворени, но нерекултивирани. «а да не се запалват, те тр€бва да се рекултивират.

—амо 31 общини са кандидатствали, за да се възползват от програмата за рекултиваци€та на тези депа за отпадъци, отбел€за министър ƒимов, което е много малък брой, но той го отдава на предизборни€ период и факта, че финансирането е осигурено тази година.

ўо се отнас€ до пожара до магистрала "—трума", става въпрос за площадка за струпване на вторични суровини, а не за депо за отпадъци. ўе бъде извършена проверка на екоинспекци€та в ѕерник, ко€то е тр€бвало да осъществ€ва контрол върху площадката.

ћинистърът коментира и последстви€та от чумата по прасетата. "—тараем се да даваме терени, които са подход€щи за загробване на умъртвените животни - далеч от вододайни зони и и без високи подпочвени води", за€ви ƒимов, който отбел€за, че в този процес е изключително важен и последващи€т контрол.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: Ќено ƒимов  пожари  въздух ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.