Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан Ѕърза пица с €йца
   –егистрац舫абравена парола

Ќамал€ват небанковите заеми


5 септември 2018 09:32   1236 прочита

—нимка: bTV
—нимка: bTV


—нимка: bTV

«асилени€т контрол е отстранил от пазара н€кои от некоректните играчи


—пад на заемите, които взимаме от небанкови институции, отчитат от ЅЌЅ. «а година те намал€ват с 225 милиона лева

Ќебанковите кредити включват всички заеми, които ползваме от този за изплащане на хладилник до лизинг на н€колко фирмени автомобила. ћиналото л€то тези заеми са били на стойност почти 2,7 милиарда лева, а през юни 2018 г. спадат на 2,4 млрд. лв.

ѕри бързите кредити за под 1 година, известни като „«аем до заплата” намалението е с под 1 процент. «а същи€ период от време по данни на Ќ—» средни€т ни доход се увеличава с 8,7%, а разходите с 11,4%.

ѕогледнем ли обаче перото доходи от заеми, които всеки един от нас получава – през 2018 г. взимаме повече заеми, които може да се окажат банкови или пък заеми от при€тели. —рещу 5,52 на човек минали€т юни сега сто€т почти 8 лева и 50 стотинки на кредит.

—поред асоциаци€та на компаниите за бързи кредити клиентите им не намал€ват, а изчислени€та на ЅЌЅ не са само за т€х, тъй като бързите кредити попадат и сериозни лизинги, които вече са в последната година на изплащане.

„»ма тенденци€ на засилена регулаци€ от страна на  омиси€та за защита на потребителите и ЅЌЅ и т€ води до отпадане от пазара на определени компании, които имаха странни и непазарни практики, което би могло да е об€снение за н€какво намаление на пазара”, отбел€за Ќиколай ÷ветанов от јсоциаци€та за небанково кредитиране.

‘инансовите анализатори съветват бързи€т заем да се връща също толкова бързо. „“ова е начинът по който тр€бва да се ползва този небанков продукт. јко имате нужда от дългосрочно финансиране, за ¬ас е подход€щ банкови€ продукт”, категорична е ƒесислава Ќиколова.

ј проучване за нагласите за ползване на бързи заеми показва, че 60 процента от анкетираните н€мат, а и не планират теглене. —рещу т€х са 32 на сто, които об€в€ват, че се възползват от този продукт. ќстаналите имат планове да вземат бърз заем.

—ред плюсовете на този тип кредитиране хората посочват улеснените процедури и бързото одобрение, а при минусите се нареждат притеснени€та, че услови€та са неизгодни.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: заеми  кредити  лизинг ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.