ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви  ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

ћест€т 50-годишни корали, за да почист€т морското дъно в »зраел


17 март 2019 10:48   1526 прочитаѕлажна ивица в град ≈йлат беше затворена в продължение на половин век заради работата на петролна компани€


Ќеобичайна м€рка за по-чисто морско дъно в »зраел. ¬одолази мест€т 50-годишни корали, за да почист€т отпадъците на петролна компани€.

≈йлат е най-южни€т град в »зраел и е наричан оазис на брега на „ервено море заради красивите си плажове, коралови рифове и богат подводен св€т.

≈дна от плажните ивици обаче беше затворена за туристи в продължение на половин век заради работата на петролна компани€ в района.

ѕреди година и половина плажът, който е с дължина 300 метра, отново е отворен за обществено ползване, а интересът на туристите към него е огромен. «атова държавата решава да премести коралите на безопасно м€сто, за да почисти морското дъно от промишлените отпадъци.

„ѕроблемът е, че много корали се намират върху отпадъците и затова тр€бва да ги преместим внимателно, за да почистим под т€х. “ова е доста трудна задача. Ќай-сложната част от отвар€нето на плажа за публично ползване е да запазим богатството на видовете, които имаме тук, и едновременно с това да дадем възможност на хората да се наслад€т на природните богатства в залива на ≈йлат”, об€сни јсаф ’абари от звеното за опазване на природата и парковете в »зраел.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: корали  дъно  »зраел  отпадъци ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.