Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап
   –егистрац舫абравена парола

ћексико призова —јў да преосмисл€т раздел€нето на децата на мигранти от родителите им


20 юни 2018 08:56   2272 прочита

≈дно от местата, в които децата се задържат. —нимка: Reuters
≈дно от местата, в които децата се задържат. —нимка: Reuters


≈дно от местата, в които децата се задържат. —нимка: Reuters

Ќад 2300 деца и млади мигранти б€ха разделени от родителите си, обвинени, че са преминали незаконно границата на —јў


ћексикански€т външен министър Ћуис ¬идегарай осъди днес жестокото и нехуманно раздел€не на семействата на мигранти, влезли незаконно в —јў, предадоха световните агенции.

"»скам от името на правителството и на мексикански€ народ да кажа, че ние най-категорично и енергично осъждаме тази жестока и нехуманна политика", каза министърът.

"ѕризоваваме американското правителство, на най-високо ниво, да преосмисли тази политика и да даде приоритет на правата и на добруването на малките момчета и момичета, независимо от т€хната националност и т€хното миграционно положение", каза още дипломатът.

"Ќе можем да останем безразлични", подчерта той.

Ќад 2300 деца и млади мигранти б€ха разделени от родителите си, обвинени, че са преминали незаконно границата на —јў, според данни на администраци€та на ƒоналд “ръмп, разпространени вчера.

¬ъпреки полемиката, ко€то породи тази политика, “ръмп € защити и каза, че —јў н€ма да се превърнат в лагер за мигранти.

ѕолитиката на администраци€та поражда и все повече критики и от страна на американски знаменитости, предаде јсошиейтед прес. ƒнес водещата ≈лън де ƒженерис изрази подкрепата си за групите, противопостав€щи се на политиката.

 ънтри иконата ”или Ќелсън пък предложи среща на “ръмп в един от центровете за задържане на мигранти близо до границата на —јў с ћексико. “ака “ръмп щ€л да разбере по-добре какво се случва там, предаде јсошиейтед прес.

«вездата ƒжон Ћеджънт и съпругата му  риси “ейгън пък събраха и дариха 1 милион долара на —ъюза за американски граждански свободи, противопостав€щ се също на политиката.

”тре “ръмп е очакван в  онгреса, където ще се срещне с републиканските конгресмени в —ената и  амарата на представителите, предаде ‘ранс прес. ќчаква се той да се опита да ги убеди да гласуват още в четвъртък реформата на имиграционната система. –епубликанците обаче са разделени в т€хната подкрепа за президента по този въпрос. ѕолитиката на раздел€не на деца от семействата на мигрантите поражда неудобство в редиците им и изходът от вота на реформата остава несигурен.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: ћексико  призив  —јў  раздел€не ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.