Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики  —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

 амарата на архитектите поиска нова проверка за терасата на шефа на  ѕ ќЌѕ»


26 юни 2019 10:24   1390 прочита—толичната община да направи проверка на дирекци€та, ко€то на практика узакони обектите на терасата на шефа на антикорупционната комиси€ ѕламен √еоргиев. «а това насто€ва  амарата на архитектите в Ѕългари€, след като арх. ¬лади  алинов обезсили акта на район „—латина” за събар€не на навесите и барбекюто на √еоргиев.
Ќавесите на терасата тр€бваше да бъдат съборени преди н€колко дни, но това н€ма да се случи на този етап. ѕроверката по документи на —толичната община показа, че обектите на терасата е допустимо да останат. ѕродължава проверката на данъчните за доходите на шефа на антикорупционната комиси€. ј сами€т ѕламен √еоргиев все още отказва коментар.

ѕрез април от район „—латина” решиха, част от построеното на терасата на шефа на  ѕ ќЌѕ» тр€бва да се разруши, защото е по-високо от допустимото.

 акво означава „допустимо” за незаконни постройки? ѕотърсихме независим експерт с този въпрос.
„ƒа се направи проверка и тази проверка да бъде направена от —ќ за дейността на ƒирекци€та по строителен контрол и конкретно за ръководството на арх.  алинов. ƒа се види защо по този начин се толерира незаконно строителство и се прикрива, и пред обществото се представ€, едва ли не, че н€ма проблем, а той е очевиден за всички. ¬сичко, което не е в оригинални€ проект и н€ма строителни книжа, не може да бъде въведено в експлоатаци€ и не може да получи и нотариален акт, дори”, коментира арх. Ѕорислав »гнатов, председател на  амарата на архитектите.

ѕрез последните години в камарата са получени редица сигнали и жалби точно за подобни решени€. ќчаква се скоро организаци€та да излезе със становище и по т€х.
ѕотърсихме гледната точка и на строител€ на сградата с въпрос защо са издигнати обекти, за които н€ма разрешение, но той отказа да разговар€ с нас./ fakti.bg/

 ќще от: Ѕългари€ и св€т
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.