Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

»зпращат загиналите летци с военни почести


15 юни 2018 10:23   4396 прочита“раурната церемони€ ще започне в 10 часа


«агиналите летци от авиобаза  румово – майорите ѕламен ѕантилеев и —то€н Ќеделчев, ще бъдат изпратени днес с пълен военен церемониал. ѕоклонението пред тленните останки на пилотите ще бъде на ÷ентралните гробища в ѕловдив. ƒвамата летци ще бъда погребани един до друг. ѕантилеев и Ќеделчев загинаха в понеделник при катастрофа на хеликоптер на територи€та на авиобазата. ѕричините за тежки€ инцидент се разследват, а резултати се очакват в рамките на месец.

ќчаква се на траурната церемони€ по изпращането на двамата пилоти да присъстват стотици бивши и насто€щи летци от всички български авиобази, колеги и при€тели на двамата пилоти.

ƒа почетат паметта на загиналите при инцидента с военни€ вертолет ћи-17 летци на ÷ентралните пловдивски гробища се очаква да дойдат министърът на отбраната  расимир  аракачанов, ръководни€т състав на ¬¬— и на щаба на Ѕългарската арми€.

10 пъти по-малко от стандартите на Ќј“ќ са били летателните часове на загиналите пилоти.

 апитан ѕламен ѕантилеев е бил командир на авиационно звено във военното формирование в авоибаза  румово. ¬ъв ¬ъоръжените сили служи от 1994 г. –оден е на 14 юни 1970 г. в Ѕ€ла, област –усе. «авършил е висше образование във ¬Ќ¬¬” „√еорги Ѕенковски“ - ƒолна ћитрополи€ през 1994 г. със специалност „летец-пилот“ за ¬оенновъздушните сили (¬¬—) на вертолет. Ћетец-пилот ≤≤ клас с над 600 летателни часа. Ћет€л е на L-29, Bell 206 и ћи-17. Ќаграждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. ∆енен с две деца.

 апитан —то€н Ќеделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на същата авиобаза. ¬ъв ¬ъоръжените сили служи от 1997 г. –оден е на 31 €нуари 1973 г. в ≈лхово. «авършил е ¬¬¬” „√еорги Ѕенковски“ – ƒолна ћитрополи€ през 1997 г. със специалност „летец – пилот“ на вертолет. Ћетец-пилот ≤≤≤ клас с над 500 летателни часа. Ћет€л е на ћи-2, ћи-8 и ћи-17. Ќаграждаван е многократно със служебна благодарност. ∆енен с две деца.

“раурната церемони€ ще започне в 10 часа./fakti.bg/

ќще за: летци  церемониал  пилоти ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.