Избори САЩ :Кандидатите за президент ще се сблъскат днес на първия от четирите предизборни дебата 

30 септември 2020 06:57   1166 прочита


 
Американският президент Доналд Тръмп и кандидатът на демократите за Белия Дом Джо Байдън са в американския град Кливлънд, където след по-малко от час ще се включат в едно от най-очакваните събития преди изборите през ноември - първият предизборен дебат между двамата. 

Малко преди срещата на кандидатите лице в лице кампанията на Байдън представи неговите данъчните декларации, както и тези на кандидата за вицепрезидент Комала Харис. Стъпката на демократите е на фона на зародил се скандал около плащането на данъци от Тръмп след информация на „Ню Йорк Таймс“, според която президентът предимно е избягвал да плаща федерални данъци. 

По време на дебата се очаква да се разискват въпроси за поредицата от кризи сполетяла страната тази година - от пандемията от ковид-19 през борбата за расова справедливост и номинацията на президента за овакантено място във Върховния съд. 

Междувременно ново проучване в щата Джорджия показва много близки резултати между Байдън и Тръмп. Според допитване на Университета „Куинипиак“ (Quinnipiac University) кандидатът на демократите се радва на 50 процента подкрепа, а сегашният президент - на 47 процента. Преди четири години Тръмп спечели щата с пет пункта преднина. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар