Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

»вайло  алфин: ѕренапр€гането около председателството е излишно


12 януари 2018 09:43  1 коментар   1715 прочита

—нимка: bTV
—нимка: bTV


—нимка: bTV

Ќе познавам демократична страна в ≈вропа, в ко€то да н€ма протести.  акто не виждам защо протестиращите тр€бва да минат при кортежа, за да ги вид€т чужденците, така и не виждам защо пък тр€бва да се скри€т, за да не ги вид€т, коментира той


ѕреклонението пред чужденците като че ли е много вградено в наши€ характер, въобще ц€лото пренапр€гане около председателството го показва – как ще ни вид€т чужденците, да има ли протести, да н€ма ли, като че ги подреждаме протестите, да има ли билбордове... “ова не е необходимо – има малки страни, които са председатели по н€колко пъти и даже не го забел€зват.

“ова коментира в предаването „“ази сутрин“ по bTV бивши€т вицепремиер »вайло  алфин (јЅ¬), който в момента е съветник на еврокомисар€ по бюджет и човешки ресурси √юнтер …отингер.

Ќе познавам демократична страна в ≈вропа, в ко€то да н€ма протести. “ака че не виждам никакъв проблем – както не виждам защо протестиращите тр€бва да минат при кортежа точно, за да ги вид€т чужденците, така и не виждам защо пък тр€бва да се скри€т н€къде, за да не ги вид€т чужденците. “ова н€ма никакво отношение, това е вътрешен живот, който не спира по време на председателството, каза  алфин.

ѕо думите му при подготовката за председателството не е проведена комуникационна кампани€, затова коментарите на чуждестранните медии за най-корумпираната страна в ≈вропа не тр€бва да ни учудват. —ега се интересуват хората, журналистите тр€бва да пишат нещо. ¬место да ги остав€ме да четат стари публикации, ние тр€бваше да ги захраним, но не през официалните сайтове, просто тр€бваше по журналистически да ги захраним с информаци€, което не направихме, посочи гостът.

“ой коментира, че не би нарекъл момента исторически, но добави, че „всъщност първото председателство довършва членството, приемането – държавата влиза пълноценно във функциите си на член на ≈вропейски€ съюз“. “ова надали е исторически, но е много важен момент, посочи той.

Ќа въпроса какво тр€бва да получим за себе си той отговори, че е трудно да се измери. Ќе получаваме н€какви преки ползи, посочи  алфин, но припомни, че предишни€ многогодишен бюджет се е приемал по времето на полското председателство – „и заради добро председателство, и заради това, че имаше пол€ци на много важните места, пол€ците получиха един огромен пакет, усп€ха да наложат аргументите, които са важни за т€х. “ака че успешното председателство означава ти да можеш да използваш ефективно механизмите на ≈—“. “ова обаче не може да се измери. “ова увеличава авторитета на държавата и капацитета на хората. јко е успешно председателството, оттук нататък ще можем много по-успешно да защитаваме политики във вс€ка област в ≈—.

√остът посочи, че след излизането на ¬еликобритани€ от ≈— ще се отвори дупка в приходната част на бюджета на —ъюза от 13 – 14 млрд. евро, като иде€та е половината от не€ да се запълни с повишаване на вноските. “ова обаче ще стане пропорционално и повишението ще е абсолютно поносимо за Ѕългари€.

Ќа въпрос за влизането във валутни€ механизъм и впоследствие – в еврозоната,  алфин коментира, че това зависи от единодушното съгласие на страните от еврозоната и борда на ≈вропейската централна банка (≈÷Ѕ). ƒосега проблемът беше с ≈÷Ѕ, така че работа на ЅЌЅ и ћинистерството на финансите е да им дадат добрите аргументи, посочи той.

ѕо думите му, членството ни в еврозоната „не е предсто€що в следващите н€колко години“.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: »вайло  алфин  страна  ≈вропа ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

14 януари 2018 08:17 | избирател
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

»вайло  алфин тр€бваше да е президент на Ѕългари€, а не този надут петел –умен –адев, който се по€ви от нищото с любовницата си, за ко€то месец преди да му издигнат кандидатурата Ѕ—ѕ го ожени, че да има –адев поне имидж на почтен мъж... да ама не...  алфин е класи над него
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.