Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...
   –егистрац舫абравена парола

»вайло  алфин: »станбулската конвенци€ се използва за политически интереси


13 февруари 2018 10:05   1215 прочита

—нимка: btvnovinite.bg
—нимка: btvnovinite.bg


—нимка: btvnovinite.bg

ѕо думите му още по Днегово времеФ е щ€л да внесе »станбулската конвенци€ за разглеждане от парламента, но била Дтвърде скъпаФ


„»станбулската конвенци€ се използва за политически интереси”, см€та бивши€т социален министър »вайло  алфин. ¬ студиото на „Ћице в лице” той коментира, че конвенци€та занимава обществото с нещо, което не е съществено и не е истина.

„¬ече н€ма европредседателство, н€ма теми от ежедневието ни – ставаме и си л€гаме с конвенци€та”, допълни той.

“ой допълни, че по логиката на дебата около »станбулската конвенци€, не знае защо преди 7-8 години не е имало подобни скандали за приемането на закон у нас, който позвол€ва см€ната на пола по желание.

„“огава не чух всички тези, които активно говор€т сега”, допълни  алфин.

“ой коментира още, че жените в Ѕългари€ полагат четири пъти повече неплатен труд. „∆ените се свързват с праховете за пране и чистенето вкъщи – това справедливо ли е?”, допълни  алфин.

ѕо повод скандалите за пон€ти€та джендър и пол в »станбулската конвенци€,  алфин по€сни, че това са две думи на английски език, които означават две коренно различни неща – „sex (пол) е в значението, което ние разбираме – биологични€ пол. Gender е точно това, за което ви говор€ – социалната рол€”.

„”правл€ващите направиха една грешка – когато отложиха гласуването на »станбулската конвенци€, тр€бваше да кажат какви промени ще има”, коментира още  алфин.

ѕо думите му още по „негово време” е щ€л да внесе »станбулската конвенци€ за разглеждане от парламента, но била „твърде скъпа”.

„Ќие имаме доста скромни социални услуги, това е един значим ангажимент към жените и младите момичета, които са обект на домашно насилие, това изисква специална грижа”, допълни  алфин.

ѕо думите му тази грижа в момента се предостав€ от неправителствените организации, но държавата не може да разчита на т€х.

 алфин допълни, че той лично е привърженик на конвенци€та.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: »вайло  алфин  студион  истина  ежедневие ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.