Гърция въвежда нови строги мерки срещу коронавируса

04 март 2021 07:14   2744 прочита


 Гърция въвежда нови строги мерки срещу COVID-19 до 16 март, съобщи БНР. Броят на новозаразените днес е 2702 души, като голяма част от тях са носители на новата мутация на коронавируса. 

Не се променя условието за влизане в страната - отрицателен тест за коронавирус и една седмица карантина. Според тях това е поредното нарушение на европейското споразумение за зелени транспортни коридори Всяко излизане от вкъщи трябва да е подкрепено от документи за крайна необходимост. 

Пазаруването на хранителни стоки е разрешено на разстояние до 2 километра от дома. Спортуване е възможно по час на ден и то пеша, като не е позволено до парка да се стигне с кола. 

Придвижването по работа е позволено само с официален документ от работодателя. 

Вечерен час от 19:00 ч. до 5:00 ч. ще е в сила за областите с код "тъмно червено". Сред рисковите райони са Атика, Солун, голяма част от централна Гърция и островите в Егейско море. 

Мобилизирани са частните клиники в област Атика, където има недостиг на легла в COVID-отделенията на държавните болници. 

Министърът на здравеопазването Кикилиас призова за спазване на мерките, като подчерта, че ситуацията е критична. 

Опозицията за пореден път обвини правителството на премиера Мицотакис, че няма план за справяне с пандемията и единствената политика е "от карантина в карантина". news bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар