Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...
   –егистрац舫абравена парола

√ъмжи от полици€ в —офи€, заради национални€ протест


16 септември 2018 10:00  1 коментар   1810 прочита«аради за€вени€ за днес протест в центъра на —офи€ и съвпадането му с още н€колко публични про€ви от —ƒ¬– и —толична община създават организаци€ за спокойното им протичане.  акто ЅЋ»÷ информира още вчера ћ¬– предупреди, че се очаква днес провокатори и инициатори на безредици от протестърските среди да вл€зат в сградата на президенството, възползвайки се от ден€ на отворени врати и да извършат въоръжени провокации.

¬ъв връзка с това е осигурено достатъчно полицейско присъствие, за да не се допуска нарушаване на обществени€ ред и спокойствието на гражданите. ¬ъзможни са временни спирани€ или пренасочване на движението при необходимост, като целта е да не се пречи на очаквани€ засилен трафик с оглед предсто€щи€ първи учебен ден и завръщането на гол€м брой автомобили в столицата.

ќсигурен е достатъчен полицейски състав, който да гарантира мирното протичане на протестните действи€ и недопускане на нарушаване на възприетите законови норми за обществен ред. ќсвен президенството и други емблематични сгради за столицата отвар€т врати днес. »нициативата, ко€то започна в събота, е в рамките на ≈вропейските дни на културното наследство. “ова са ¬оенни€т клуб, а също и джами€та "Ѕан€ Ѕаши" и  атолически€т катедрален храм "—в. …осиф", както и —офийска синагога и —офийска духовна семинари€ "—в. …оан –илски".

ќтворени ще бъдат и много музеи - Ќационални€т археологически институт с музей при ЅјЌ и ћузе€т "«ем€та и хората", както и филиали на –егионален исторически музей - —офи€ - “риъгълна кула на —ердика, археологически€т парк "«ападна порта на —ердика" и др., а също и библиотеката и музеите към —офийски университет "—в.  лимент ќхридски" и др.

Blitz.bg

ќще за: протест  организаци€  протичане ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

16 септември 2018 12:37 | тамерланд
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

¬Ћј—““ј —≈ ƒЏ–∆» Ќј ¬Џ–’ј Ќј ў» ј ƒ–”√ќ“ќ ≈ ЅЋј-ЅЋј
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.