Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

‘ренски€т президент призова за общ отговор на ≈— на "миграционното предизвикателство"


20 юни 2018 08:54   2240 прочита

—нимка: Reuters
—нимка: Reuters


—нимка: Reuters

≈вропа тр€бва да разполага с по-гол€м капацитет за наблюдение на външните си граници, каза ћакрон


‘ренски€т президент ≈манюел ћакрон призова за общ отговор на "миграционното предизвикателство" в ≈—, където отделни държави са изкушени от национални решени€, предаде ‘ранс прес.

Ќеобходим е "европейски отговор на миграционното предизвикателство", за€ви ћакрон на среща с германската канцлерка јнгела ћеркел близо до Ѕерлин.

≈вропа тр€бва да разполага с по-гол€м капацитет за наблюдение на външните си граници, но и с повече "механизми на солидарност както извън границите ни, така и вътре в т€х" за пристигащите мигранти, добави френски€т президент.

≈вропа е изправена пред цивилизационен избор при наличието на антиевропейски и националистични изказвани€, каза ћакрон.

"“ази среща на върха идва в момент на истината за вс€ка от страните ни и за континента ни. “ова може би е дори цивилизационен избор между тези, които см€тат, че ≈вропа е готова да се разпадне и тези, които искат да придвижат ≈вропа напред", за€ви ћакрон.

“ой изрази мнение, че на ≈вропа е необходима обща агенци€ по въпросите на предостав€нето на убежище, предаде “ј——.

"Ќие искаме да имаме европейска агенци€ по въпросите на предостав€не на убежище и също така см€таме за необходимо хармонизиране на законодателството в тази област", каза ћакрон. “ой мотивира предложението си с това, че засилилата се в последно време миграционна криза се нуждае от "общ европейски отговор".

√ермански€т канцлер пък каза, че не е съгласна с мнението на американски€ президент ƒоналд “ръмп, че миграци€та е довела до ръст на престъпността в √ермани€, предаде “ј——.

"ћо€т отговор на това из€вление на “ръмп е следни€т: министърът на вътрешните работи неотдавна представи статистически данни за престъпността и те говор€т сами по себе си. Ќие виждаме положителна динамика. –азбира се винаги е нужно да се прави повече в борбата с престъпността, но това б€ха пораждащи надежда цифри", каза ћеркел.

ѕредставените в Ѕерлин статистически данни показват, че през 2017 г. числото на престъплени€та в √ермани€ е намал€ло до най-ниското ниво за последните 25 години, припомн€ “ј——.

“ръмп вчера и днес отправи критики към миграционната политика на √ермани€ и за€ви, че решението на ћеркел да приеме в страната бежанци е породило ръст на престъпността. “ой за€ви, че става дума за над 10 процента ръст, откакто √ермани€ е започнала да приема мигранти.

Ќа общата пресконференци€ с ћеркел ћакрон съобщи също, че ‘ранци€ и √ермани€ полагат усили€ за сключването на споразумени€ между основните страни от ≈—, засегнати от миграционни€ приток, с цел връщане на кандидатите за убежище в първата страна от съюза, в ко€то те са били регистрирани, предаде ‘ранс прес.

"Ќие работим заедно за едно междуправителствено или за едно мултиправителствено решение с н€колко страни членки, които са засегнати, за да може мигрантите да бъдат взети обратно възможно най-бързо в страната, в ко€то те са били регистрирани", каза ћакрон. "“ова е философи€та, ко€то ние защитаваме и двамата и ние ще напредваме по този въпрос с всички наши партньори", добави той.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: президент  отговор  ≈— ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.