Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

≈вропейски борд ще проучва защитени ли са данните на потребителите


8 септември 2018 10:23   830 прочита

—нимка: btvnovinite.bg
—нимка: btvnovinite.bg


—нимка: btvnovinite.bg

¬ъзможно ли е да се размен€т данни на потребители за по-ефективни реклами?


≈вропейски€т борд за защита на личните данни да проучи доколко са защитени данните на потребителите – това ще предложи заместник-председател€т на борда ¬енцислав  араджов.

ћ€рката се налага, след като стана известно, че е възможно картов оператор да е дал достъп до данните на клиентите си в —јў и техните покупки, на интернет търсачка, с цел по-гол€ма ефективност на рекламата.

“ехнологиите за следене на покупките се развива чрез GPS на ваши€ телефон или друго устройство, чрез използване на безжична мрежа и Bluetooth технологи€, дори на ниво зона от магазина, в ко€то сте се спрели.

¬ъзможно ли е обаче да се разбере дали наистина сте купили стоката, ако трета страна е получила данните ви?

ќт компани€та оператор на кредитни карти съобщиха, че категорично н€мат информаци€ за индивидуалните артикули, които се купуват. “е предостав€т на рекламодателите само тенденции за обема на продажбите и отговар€т на очаквани€та за поверителност.

„Ќачинът, по който работи нашата мрежа, не ни дава информаци€ за индивидуалните артикули, които закупуват клиентите в нито една количка – физическа или дигитална. “ова отговар€ на очаквани€та за поверителност както на потребителите, така и на търговците по цели€ св€т”, об€сн€ва експерт от компани€, ко€то е оператор на картови разплащани€.

»змерването на ефективността на една реклама за ръста в продажбите е ключово за маркетинга. “ърговците се интересуват какво гледат хората онлайн, а пък продаващите реклама се интересуват да разберат дали т€ е ефективна.

»зползвайки уникален идентификатор на потребител€, който е еднакъв за двете системи, може да се обмен€ такава информаци€ анонимно. “ака, че на практика не се обмен€т имена на хора, а само идентификатори. Ќо тези идентификатори са цифрови отпечатъци и идентичността може да бъде свързана.

ќт компани€та оператор на кредитни карти са категорични, че не се предостав€ информаци€ за отделни транзакции или лични данни. ƒигиталната идентичност е под закрилата на регламента за личните данни.

¬ конкретни€ случай тези данни се обработват за целите на маркетинга, но по начин който не може да се индивидуализира физическото лице.

ќт комиси€та за защита на потребителите обаче са категорични, че н€ма нарушение на закона, когато картови€т оператор събира данните в обобщен вид, а не за конкретно физическо лице.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: борд  данни  потребители ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.