Европа се завръща към новата "коронавирус" реалност 

07 май 2020 07:12   3168 прочита


 

Редица държави продължават да премахват ограничителните мерки, въведени заради разпространението на коронавируса. 

Нидерландия ще започне да смекчава мерките от другата седмица, съобщи премиерът Марк Рюте. Рестрикциите ще бъдат отменени поетапно през следващите четири месеца. Процесът обаче може да бъде спрян, ако коронавирусът започне да се разпространява по-бързо. 

Белгийските власти също обявиха нови стъпки към отмяна на мерките, наложени заради Covid-19. В следващите дни в страната ще бъде възобновена работата на всички магазини. Става възможно приятели да се срещат в домовете си, ако общо гостите и домакините наброяват не повече от четирима души. Ползването на обществен транспорт остава само за крайни случаи, като се запазва задължението за ползване на маски, пише БНР. 

Междувременно Словакия отвори още тераси на ресторанти, хотели и всички магазини извън големите молове, както и други бизнеси, като например салоните за красота. 

В Испания обаче извънредното положение бе удължено за четвърти път - с още 15 дни до 24 май. Според премиера Педро Санчес прекалено прибързаното излизане от изолацията ще бъде "тотална и непростима грешка". 

Исландия е близо до пълното елиминиране на епидемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на правителството. 97 процента от заразените в изолираната островна страна в Атлантическия океан вече са оздравели. През последната седмица в Исландия са били регистрирани само два нови случая. Броят на регистрираните заразени остава непроменен - 1799, като 10 са починалите сн.Бгнес

 dnes.bg/


Още за: Европа   мерки   живот   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар