Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан
   –егистрац舫абравена парола

≈ксперт: ƒържавата е абдикирала от пътната безопасност


16 април 2018 09:19  1 коментар   2125 прочита

Eкспертът по пътна безопасност и бивш депутат Ќастимир јнаниев. —н.: bTV Media Group
Eкспертът по пътна безопасност и бивш депутат Ќастимир јнаниев. —н.: bTV Media Group


Eкспертът по пътна безопасност и бивш депутат Ќастимир јнаниев. —н.: bTV Media Group

ƒържавата е абдикирала от темата за пътната безопасност, каза Ќастимир јнаниев по повод катастрофата с автобуса край ¬акарел в петък.

ѕри катастрофите човешки€т фактор винаги ще бъде важен, но държавата € н€ма, като в резултат нито се осъществ€ва контрол, нито се вземат мерки трагедии като тази край ¬акарел да не се повтар€т, коментира експертът по пътна безопасност и бивш депутат Ќастимир јнаниев по bTV.

ѕовечето неща, които тр€бва да се направ€т, са свързани с контрола на изпълнителната власт. ≈дин народен представител може да направи закон и закон има – тр€бва да се слагат колани. ѕровер€ва ли н€кой автобусите дали се слагат коланите?, попита той.

¬ъв връзка с катастрофата на „“раки€”, јнаниев отбел€за, че на м€стото на преобръщане на автобуса не е имало мантинела и н€ма изискване да има.

"«ащо след като се случи това не се въведе стандарт за еластични мантинели – както е в »тали€, както е в √ермани€, както е във всички европейски страни?”, посочи ексдепутатът.

“ой допълни, че у нас н€ма държавни кампании за пътната безопасност, н€ма и желание да се извад€т изводи от тревожните данни за загиналите в катастрофи.

јнаниев цитира част от т€х - например, загиналите извън населени места са два пъти повече, отколкото в рамките им; гражданите над 64 г. са губили живота си три пъти по-често като водачи или пешеходци, отколкото като пътници; деца се качват на автомобили и прав€т смъртоносни катастрофи с т€х; челните удари са довели до три пъти повече жертви, отколкото страничните; най-много от загиналите при инциденти с единично ћѕ— са в резултат от удар в крайпътно дърво и т.н. ¬сичко това - само за 2017 г.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: държава  безопасност  катастрофа ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

16 април 2018 18:12 | тъжно
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

ƒържавата отдавна е абдикирала отвс€къде!!! ”правл€ващите са заети главно със собственото си обогат€ване и назначение на близки и роднини на държавни и общински служби... и с обгрижване на гласоподаватели, и разиграване на изборни схеми за следващите избори! —видетели сме на разбойническо управление, на несправедливо правосъдие, на неадекватна полици€, ко€то "ни пази", на срутена образователна системе, да не говорим и за още по-срутеното здравеопазване, които е опасно за здравето ни... изобщо живеем в ужасна държава, грижеща се главно за циганите и популаци€та им
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.