Ќовините на югозападна Ѕългари€
“айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви   “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

≈дин загинал и четирима тежко ранени при сблъсъка на два влака в »спани€


9 февруари 2019 10:06   2426 прочита

—нимка: EPA
—нимка: EPA


—нимка: EPA

∆ертвата е 26-годишната машинистка


≈дин човек загина, а четирима са тежко ранени след челен удар на два регионални пътнически влака в —евероизточна »спани€, на около 50 км от Ѕарселона, предаде ‘ранс прес, като се позова на железопътната компани€ и на властите.

∆ертвата е 26-годишната машинистка на едини€ от влаковете, съобщиха в "“уитър" службите за спешна помощ. ѕо данни, разпространени от регионалното правителство късно снощи, четирима души са в тежко състо€ние, около 100 имат по-леки наран€вани€, а 65 души не са пострадали.

 атастрофата е станала към 18,30 ч. между каталунските градове —ант ¬исенс де  астелет и ћанреса. ≈дини€т от влаковете пътувал за Ѕарселона, а други€т - за ћанреса, когато се оказали на една и съща лини€.

«апочнало е разследване, за да се установи дали катастрофата е станала поради проблем в системата за сигнализаци€ или в тази за контрол на местоположението и движението на влаковете, каза представител на каталунските власти.

ѕрез ноември миналата година по същата лини€ между ћанреса и Ѕарселона имаше друг подобен случай: влак дерайлира в резултат на свличане на земни маси. ≈дин човек загина, а 49 б€ха ранени.

»зползвани са материали на Ѕ“ј

източник: btvnovinite.bg

ќще за: удар  влак  инцидент ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.