Ќовините на югозападна Ѕългари€
”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

ƒоц. ’ристо Ўивачев: »маше проблем със заплатите в "ѕирогов" заради състо€нието на болницата


7 декември 2017 09:10   2093 прочита

—нимка: bTV
—нимка: bTV


—нимка: bTV

ƒћ— за октомври е отложено, но ще бъде платено преди  оледните празници, каза председател€т на Ѕорда на директорите на лечебното заведение. —поред него н€ма недостиг на медикаменти и раздуване на администраци€та


„ѕирогов“ работи нормално. »маше проблеми със заплатите, но те са от гледна точка на това, че самата болница беше и е в доста трудно финансово положение. “ова призна в предаването „“ази сутрин“ по bTV доц. ’ристо Ўивачев, председател на Ѕорда на директорите на лечебното заведение.

 оментарът му бе по повод продължаващите и днес, вече трети ден, протести на служители на болницата.

Ўивачев об€сни, че на медицински€ съвет на „ѕирогов“ е било взето общо решение да бъде отложено допълнителното материално стимулиране (ƒћ—) за октомври, но подчерта, че всички служители са получили основните си заплати. ÷елта е била да се покри€т финансови искани€ от фирмите доставчици. ”верението на ръководството е, че ƒћ—, дължимо за октомври, ще бъде изплатено преди  оледните празници, каза той.

√остът посочи и че това отлагане е било с цел да се избегне запорирането на сметки на болницата.

«а обвинени€та на протестиращите, че липсват медикаменти, дори чаршафи Ўивачев каза: „ќсъществ€ваме нормална дейност, не мога да кажа, че липсват неща, с които да работим. „астично има ограничение в снабд€ването, което е по-скоро като финансова дисциплина, но не и като ограничение на работата“.

“ой посочи, че не см€та да подава оставка.

¬секи има правото да каже своите искани€ и да получи отговор на въпросите си. ¬ момента в „ѕирогов“ тече проверка на ћедицински€ одит съобразно тези искани€, така че ще видим какви са резултатите от не€, каза още Ўивачев.

—поред него н€ма раздуване на администраци€та в болницата, а се прав€т редица стъпки за оптимизаци€ на дейността ѝ.

Ўивачев посочи, че задължени€та на „ѕирогов“ са около 21 млн. —поред него при встъпването в длъжност на сегашни€ директор на болницата проф. јсен Ѕалтов те са били 18 – 19 млн.

¬ момента сами€т Ѕалтов е в чужбина на планиран годишен отпуск.

—ъщевременно днес служителите в „ѕирогов“ ще протестират за трети пореден ден. “е са недоволни от управлението на болницата и насто€ват за оставката на Ѕалтов, който според т€х е некомпетентен да управл€ва лечебното заведение.

ѕротестът започна във вторник, когато б€ха дадени примери за скандални според протестиращите назначени€ и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи заплати за сметка на медицински служители, чиито възнаграждени€ били намалели. ¬чера от ръководството на болницата разпространиха съобщение, в което се казва, че „ѕирогов“ продължава да работи при нормални режим и натовареност, въпреки „опитите да се създава напрежение“.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: ’ристо Ўивачев  проблем  заплати ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.