Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае
   –егистрац舫абравена парола

ƒнес ще бъде предимно слънчево


19 юни 2018 09:39   2727 прочитаЌови порои не се очакват... до петък


ƒнес над по-гол€мата част от страната ще бъде предимно слънчево.

ѕо-значителна облачност ще има преди об€д над «ападна Ѕългари€, а след об€д над планинските райони – купеста и купесто-дъждовна, но само на отделни места ще превали и прегърми. ўе духа слаб до умерен в€тър от север-североизток. ћаксималните температури ще са между 26° и 31°, в —офи€ – около 26°.

ѕо „ерноморието ще преобладава слънчево време. ўе духа умерен североизточен в€тър. ћаксималните температури ще са 27° – 29°. “емпературата на морската вода е от 23° по северното до 26° по южното крайбрежие. ¬ълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Ќад планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, които до кра€ на ден€ ще отслабнат и спрат. ўе духа умерен, по билата временно силен, североизточен в€тър. ћаксимална температура на височина 1200 м – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

¬ ср€да ще бъде предимно слънчево. ¬ сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла. —лед об€д над планинските райони в «ападна Ѕългари€ ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. ўе духа слаб до умерен в€тър от изток-североизток. “емпературите ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°.

¬ четвъртък ще бъде предимно слънчево.  ъсно следобед над —еверна Ѕългари€ и планинските райони ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

¬ петък под вли€ние на добре изразен студен атмосферен фронт над «ападна и ÷ентрална Ѕългари€ ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ќа много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

¬ отделни райони валежите ще са интензивни. ќчакват се градушки. ѕовече слънчеви часове и с по-високи температури ще бъде в »зточна Ѕългари€. — умерен и временно силен северозападен, а в източните райони – северен, в€тър ще нахлува хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават.

ѕрез почивните дни въздушната маса ще е неустойчива. Ќа много места ще има валежи и гръмотевични бури. «апазват се услови€та за локални интензивни валежи и градушки.

«ахлаждането ще продължи.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: температури  райони  в€тър ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.