Десетки хиляди напуснаха Ухан за броени часове  

08 април 2020 07:31   6094 прочита


Най-малко 65 хиляди души са напуснали китайския град Ухан през първите часове, след като беше вдигната забраната за излизане от него, предаде агенция AP. Всеки, който има "зелен код" на смартфона си, е свободен да пътува, отбелязва Би Би Си. Жителите на Ухан прекараха 76 дни в изолация заради наложените строги мерки при избухването на епидемията от новия коронавирус SARS-CoV-2. 

Хората напускат града с влакове и самолети. Първият влак, който излезе от 11-милионния център на провинция Хубей, потегли в 0:50 ч. местно време. Едновременно с това бяха отворени и автомобилните пътища. Градските власти призоваха жителите да бъдат внимателни, докато правителството се опитва да предотврати втора вълна от заразени Въпреки отмяната на ограниченията, властите в Ухан призовават жителите да не напускат града без необходимост. 

През последните дни в Ухан не са регистрирани нови случаи на заразяване с коронавируса. Местните здравни органи обаче призовават да се избягват пътуванията без належаща необходимост, тъй като не е изключена втора вълна на епидемията. News.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар