Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики
   –егистрац舫абравена парола

Ѕългарски район е лидер в ≈— по бездействащи младежи


10 октомври 2017 09:56  1 коментар   17966 прочита

Ѕългари€ отново попадна в негативна европейска класаци€. —н.: Shutterstock
Ѕългари€ отново попадна в негативна европейска класаци€. —н.: Shutterstock


Ѕългари€ отново попадна в негативна европейска класаци€. —н.: Shutterstock

–айон —еверозападен у нас е "лидер" в ≈— по неработещи и неучещи млади хора.

—еверозападни€т район на страната ни води негативната класаци€ в ≈— с най-висок процент млади хора на възраст 18-24 г., които през миналата година нито са работили, нито са учили - 46,5 на сто, при среден показател за ≈— - 15%. “ова отчита анализ на ≈вростат, цитиран от Ѕ“ј.

ѕо данни на Ќ—» през 2016 г. безработните младежи в страната в тази възрастова категори€ са били близо 28 000, което означава че в —еверозападни€ регион неработещите и неучещи млади българи са били около 13 000. ќбщо —еверозападни€т регион на страната набро€ва около 760 000 души, а младите хора на възраст 18-24 г. в него са били приблизително 45 000, по данни на националната статистика.

ѕо темата за безработицата сред младите хора ≈вростат класира и останалите региони в ≈— с негативни показатели: френска √виана /44,7/, италиански€т —ицили€ /41,4/ и двата гръцки региона —тереа ≈лада /39,6/ и ѕелопонес /36,5/.

≈дна от темите, върху които ≈вростат акцентира по повод седмицата на регионите, е продължителността на живота в страните на ≈—: първите 5 позиции са за трите испански региона ћадрид,  астили€ и Ќавара, френски€ »ле и италиански€ “ренто с по 84 години продължителност на живота при среден показател за ≈— - 80,6 години.

–егионите с най-висок процент висшисти са изц€ло окупирани от ¬еликобритани€ - пет региона в Ћондон събират между 70 и 85 процента хора с висше образование при среден показател за ≈— 40 на сто.

–егионите в ≈—, които имат най-висок д€л на хора с частна практика и самосто€телна заетост са регистрирани изц€ло в √ърци€ - пет региона с показател от 37 до 41 процента при средно за ≈— - 14 на сто.

Ќай-много използват »нтернет жителите на Ћюксембург, »зточен и «ападен Ћондон, ”трехт /’оланди€/ и  опенхаген / ƒани€ / - около 97 процента при среден показател за ≈— - 79 процента.

ƒанните ≈вростат об€ви по повод започналата ≈вропейска седмица на регионите, ко€то ще продължи до 12 октомври.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: регион  лидер  младежи ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

16 април 2018 18:39 | тъжно
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

јко ги поразровите тези бездействащи младежи ще разберете, че немалък % от т€х са с поне една диплома от ¬”«. ƒнес ¬”«-овете се размножиха, като гимназии и раздават дипломи след подготовка с много занижени критерии или направо ги продават ...дипломите. »наче същите тези младежи са с големи претенции за високо заплащане, въпреки миниатюрните си или дори никакви възможности
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.