България поиска обяснение от Великобритания заради карантината за българи

04 юли 2020 08:38   2464 прочита


 
 
България поиска обяснения от правителството на Великобритания заради карантината за български граждани, съобщиха от МВнР. 

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството ни в Лондон е отправило нота до британското правителство с искане за обяснение защо страната ни е изключена от списъка с държави, за които отпада карантината при пристигане в Обединеното кралство от 10 юли. 

Министър Захариева е разговаряла и със заместник-министъра на външните работи с ресор Европа и Америка Уенди Мортън, от която е поискала също мотиви за това решение. 

С нотата посолството ни в Лондон търси разяснение за критериите, върху които се основава решението на Великобритания, тъй като други държави, включени в списъка, имат по-голяма заболеваемост от България. Посолството подчертава, че нашата държава е сред тези с най-ниски нива на разпространение на вируса. 

"Навременните и ефективни мерки срещу разпространението на вируса в България доведоха до само 2 281 активни случая", подчертават от посолството. Черноморското крайбрежие е на практика зона свободна от COVID-19, която вече е привлякла хиляди туристи от над 35 държави това лято, пише също в нотата. Нюз.бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар