Българите, пътуващи за Словакия, трябва да представят отрицателен PCR тест 

06 юли 2020 08:05   1 коментар   1869 прочита


 
От днес Словакия въвежда нови по-строги изисквания за влизане на територията на страната на български граждани. Това става, след като Братислава извади страната ни от списъка на безопасните държави. 

PCR тест с отрицателен резултат за Covid-19 се изисква за всички българи, желаещи от днес да влизат на територията на Словакия. 

Тестът трябва да е направен най-рано 96 часа преди пристигането на словашка граница. Дори и с отрицателен резултат българите задължително се подлагат на 5-дневна карантина, след което следва втори тест. Свободни за движение в страната ще бъдат тези, които имат отрицателен резултат при второто изследване. 

Същите ограничения са въведени и за гражданите на Черна гора. 

Решението беше взето миналата седмица на заседание на епидемиолозите и инфектолозите, съобщи словашкият премиер Игор Матович, а информацията беше потвърдена след проведен спешен разговор на посланика ни в Словакия Йорданка Чобанова със заместник-министъра на външните работи Марти Клус. 

България беше изключена и от списъка на Словения на страните, чиито граждани са свободни да влизат без карантина. За там от 19 юни важи срок за транзитно преминаване за 12 часа. 

14-дневна задължителна карантина има и за български граждани, пътуващи за Естония. Там това изискване важи за всички пристигащи от държави с над 15 случая на Covid-19 на 100 000 души население. БНР

1 коментар
06 Юли 2020 08:32 | �������� РИКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По този начин ни принуждават да си правим доброволно тестове. Нямаш направен тест няма да може да влезеш в друга страна. Втори етап там където правителствата са продажни, послушни мижатурки като ГЕРБ е възможен и следващия сценарии. Нямаш направен тест, няма да бъдеш допуснат на работа. Всички с положителни тестове и тези дето уж са проболедували и изградили "антитела" - всички те ще бъдат задължително ваксинирани с вредна за здравето ваксина причиняваща рак или поне безплодие. (потърсете в интернет информация за ваксините- стотици хиляди, милиони травмирани и починали от ваксини)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар